Alkuperäisnimi:
Luokkakokous 2: Polttarit
Lajityyppi:
Komedia
Julkaisija:
Nordisk Film
Valmistusvuosi:
2016
Valmistusmaa:
Suomi
Ohjaaja:
Taneli Mustonen
Näyttelijät:
Aku Hirviniemi
Sami Hedberg
Jaajo Linnonmaa
Käsikirjoittaja:
Taneli Mustonen
Musiikki:
Pessi Levanto
Tuottaja(t):
Jesse Fryckman
Ikäsuositus:
12
Kesto:
85
Toimitus:
Lukijat:


Lue kommentit »


Valid HTML 4.01 Transitional

eXTReMe Tracker

RSS Uutiset  RSS Arvostelut   
Luokkakokous 2: Polttarit

kansikuva
Elokuva

Kun laulajanuransa aallonpohjassa ruopiva Tuomas (Jaajo Linnonmaa) on menossa naimisiin Leilansa (Helena Vierikko) kanssa, päättävät miehen parhaat ystävät, Niklas (Aku Hirviniemi) ja Antti (Sami Hedberg), järjestää tälle kunnon polttarit. Siitä sitten baanalle ja sekoittamaan paitsi omaa pää ja elämä, myös yhdet hautajaiset ja häät.

Yritän suhtautua tähän asiallisesti, poistaa kaikki ennakkoluuloni yhtälöstä ja katsoa yhden 2000-luvun huonoimman elokuvan jatko-osaa avoimin mielin. Jospa tällä kertaa löytäisin sen viisasten kiven, joka sai puoli miljoonaa ihmistä matkaamaan leffateatteriin katsomaan Luokkakokousta (2015). Mutta miten voit suhtautua millään asenteella elokuvaan, jos edes sen tekijät eivät välitä millaista materiaalia valkokankaalle paiskaavat? Luokkakokous 2: Polttarit potkii kuollutta hevosta ja kierrättää samaa luupäähuumoria kuin ensimmäiselläkin kerralla, joskin nyt huomattavasti tylsemmin tuloksin.

Eikä siinä mitään, jos huumori tulee alakerrasta, törkeydet ja roiskinta ovat mitä mainiointa terapiaa, jos se osataan tehdä fiksusti, mutta tässä tapauksessa niin ei ole päässyt käymään. Keskeinen rooli koko touhussa on miehisyyden mitta, pääosan tolvanatrion edetessä irrallisesta sketsistä toiseen pelkästään alapään ohjaamina. Heikoimmin menee tarinan kanssa, josta on piisannut jutun juurta ehkä vartiksi, ja Mustosen edellisen leffan Bodomin (2016) tapaan, nytkin loppuaikaa yritetään täyttää hölmöllä kompastelulla ja pikkuisen roisemmilla räävittömyyksillä.

Jaajo Linnonmaa on se, joka jollain tavalla saa pidettyä touhun edes hetkittäin pinnalla, vaikka käsikirjoitus onkin kelluntavälineen sijasta tälläkin kerralla silkka myllynkivi kolmikon koipiin sidottuna. Aku Hirviniemi ja Sami Hedberg komppaavat vieressä kirosanoja ja sukupuolielimiä dialogissa viljellen. Heikoin lenkki juvenaalissa kohelluksessa on ultrasurkeasta suomiversiosta Saturday Night Livesta jollain ilveellä julkisuuteen noussut koomikon irvikuva Kalle Lamberg, jonka lempinimi, Kikkeli, kertoo kaiken tarvittavan. Sivummalla poikkeavat mm. Anu Sinisalo, Niina LahtinenManuela Bosco ja Eeva Litmanen.

Yhteenveto

Tylsä ja pakotetun oloinen yritys kerätä samalla vitsillä massit vielä toiseenkin kertaan.ElokuvaArtikkeleja pääset kommentoimaan kirjautumalla sisään FilmiFIN BBS -tunnuksilla. Mikäli et ole vielä rekisteröitynyt maailman parhaaseen suomenkieliseen leffafoorumiin, voit korjata virheesi täällä.

Katso kommentit (1) »Copyright © FilmiFIN 2004 - 2017