Alkuperäisnimi:
Eput -elokuva
Lajityyppi:
Dokumentti, Musiikki
Julkaisija:
SF Film Finland Oy
Valmistusvuosi:
2016
Valmistusmaa:
Suomi
Ohjaaja:
Saku Pollari
Näyttelijät:
Martti Syrjä
Pantse Syrjä
Aku Syrjä
Juha Torvinen
Sami Ruusukallio
Musiikki:
Eppu Normaali
Tuottaja(t):
Ilkka Hynninen
Kesto:
104
Toimitus:
Lukijat:


Lue kommentit »


Valid HTML 4.01 Transitional

eXTReMe Tracker

RSS Uutiset  RSS Arvostelut   
Eput -elokuva

kansikuva
Elokuva

Jo neljä vuosikymmentä sitten Ylöjärvellä perustettu, suomalaista musiikkimaailmaa muokannut ja hallinnut yhtye Eppu Normaali...ja plaa-plaa-plaa. Monia aallonpohjia ja -harjanteita nähnyt ja kokenut bändi...ja plaa-plaa-plaa.

Kaikki toki tuntevat jo Eppujen tarinan, ja ne jotka sitä eivät jostain syystä vielä tiedä, voivat nyt mennä kelaamaan auki palan kotimaista rockhistoriaa katsomalla Saku Pollarin asiallisen mutta myös hauskan sympaattisen Eput -elokuvan. Eppujen itsensä, laulaja Martti, kitaristi Pantse ja rumpali Aku Syrjän, sekä kitaristi Juha Torvisen että basisti Sami Ruusukallion, kertomana käydään läpi matkaa aina lapsuudesta saakka, kiintopisteenä toimiessa viime elokuussa järjestetty 40-vuotis-juhlakonsertti Ratinan stadionilla Tampereella.

Suoraan kameralle faktaa ja höpöjä hekottelevan bändin juttuja kuvitetaan vanhoilla valokuvilla ja arkistofilmeillä, sekä myös turhilla näytellyillä pätkillä, jotka eivät sinällään tuo kokonaisuuteen yhtään lisäarvoa. Parasta touhussa onkin Eppujen sanavalmis ja hauska läppä, joka pääasiallisesti Syrjän veljesten Martin ja Pantsen sekä Torvisen lausumina tulvii samankaltaisia nokkeluuksia ja sanaleikkejä kuin Eppujen omat biisitkin.

Itse orkan lisäksi sanasa on sanottavana myös pojat jo uran alussa sainanneen Poko Recordsin johtajalla Epe Heleniuksella, entisillä basisteilla Mikko Saarelalla ja Mikko Nevalaisella, sekä Ratinan keikalle sinfoniasovitukset tehneellä Antti Vauramolla ja suurta orkesteria johtaneella kapellimestari Santtu-Matias Rouvalilla.

Yhteenveto

Suuresti symppis ja aremmissakin aiheissa rehellisen suora dokkari on kulttuuriarvokas taltiointi, jota kannattaa käyttää näytteenä myös tuleville dokumenttiohjaajille. Homma toimii hienosti.ElokuvaArtikkeleja pääset kommentoimaan kirjautumalla sisään FilmiFIN BBS -tunnuksilla. Mikäli et ole vielä rekisteröitynyt maailman parhaaseen suomenkieliseen leffafoorumiin, voit korjata virheesi täällä.

Katso kommentit (1) »Copyright © FilmiFIN 2004 - 2017