Alkuperäisnimi:
Kuudes kerta
Lajityyppi:
Draama
Julkaisija:
Nordisk Film
Valmistusvuosi:
2016
Valmistusmaa:
Suomi
Ohjaaja:
Maarit Lalli
Näyttelijät:
Pihla Viitala
Antti Luusuaniemi
Minna Haapkylä
Pirkka-Pekka Petelius
Esko Salminen
Reino Nordin
Käsikirjoittaja:
Maarit Lalli
Musiikki:
Kepa Lehtinen
Tuottaja(t):
Maarit Lalli
Ikäsuositus:
16
Kesto:
108
Toimitus:
Lukijat:


Lue kommentit »


Valid HTML 4.01 Transitional

eXTReMe Tracker

RSS Uutiset  RSS Arvostelut   
Kuudes kerta

kansikuva
Elokuva

Annika Lahti (Pihla Viitala) on ex-poliisi ja nykyinen yksityisetsivä, joka on erikoistunut jäljittämään petollisia aviopuolisoja. Risto-Matti ”Ricky” Kalin (Antti Luusuaniemi) taas on kiinteistövälittäjä, ja työssään erinomainen. Kun Annika kesken keissin kirjaimellisesi törmää Rickyyn, ei mene kauaakaan, kun pari on jo punkassa. Kummallekin passeli soppari pelkästä seksistä ilman tunteita toimii hetken, mutta kun Annikan luomien saäntöjen mukaan se rakkauden ratkaiseva kuudes kerta lähestyy, on vain ajan kysymys koska Amor nuolipyssyineen puuttuu peliin.

Kohta 18 -elokuvallaan (2012) Jussejakin voittaneen Maarit Lallin ohjaama, tuottama ja käsikirjoittama Kuudes kerta on trendikäs ja urbaani elokuva, ja yhtä pinnallinen kuin kuvaamansa aikakin. Dialogi, joka tulvii hassuiksi tarkoitettuja kaksimielisyyksiä, on monin paikoin liiankin itsetietoisen nokkelaa, eikä asiaa auta sekään, että osa hahmoista artikuloi kirjakieltä kuin Aki Kaurismäen elokuvissa. Loppua kohden kasvaa myös kuvallisen symnboliikan määrä, joka saostaa sattumilla suurustetun sopan lopulta paksuksi puuroksi. Ne, jotka aikovat mennä katsomaan elokuvan etukäteen kohutut seksikohtaukset mielessä, tulevat pettymään pahiten.

Henkilöhahmot ovat muutaman luonteenpiirteen hahmotelmia, joiden teot ja tavat jäävät ilman taustoittamista perusteettomiksi. Antti Luusuaniemen ihan kelvosti näyttelemä Ricky on seksiaddikti, jolla on naisia joka sormelle, ja muutama varallakin, jos hinku iskee kauempana vakkarihoidoista. Yhtä lailla moitteitta roolinsa vetävän Pihla Viitalan Annika taas yhtä helpolla hetekalle heittäytyvä, mutta sisältään surullinen ja lastaan rakastava vakavikko. Kumpikin kelluu läpi elämän omien himojensa ajamana, mutta kehitystä ei kummankaan kohdalle osu.

Vieläkin heikommin menee sivuroolirintamalla, jonne on saatu haalittua isompiakin nimiä, kuten Pirkka-Pekka Petelius, Minna Haapkylä, Esko Salminen ja Arja Saijonmaa, jotka kaikki tuntuvat otetun messiin vain mainosarvonsa vuoksi, tai sitten Lallin kuvauksissa on ollut harvinaisen herkullinen catering. Naiskatsojia miellyttämässä kuvissa poikkeavat myös Sebastian Rejman ja kotimaassaan Virossa huippusuosittu, Euroviisuissakin nähty Stig Rästa.

Yhteenveto

Pinnallinen ja pikkutuhma draama, kohderyhmälle, joiden omakin elämä on tyhjää.ElokuvaArtikkeleja pääset kommentoimaan kirjautumalla sisään FilmiFIN BBS -tunnuksilla. Mikäli et ole vielä rekisteröitynyt maailman parhaaseen suomenkieliseen leffafoorumiin, voit korjata virheesi täällä.

Katso kommentit (1) »Copyright © FilmiFIN 2004 - 2017