Alkuperäisnimi:
Onneli ja Anneli ja salaperäinen muukalainen
Lajityyppi:
Koko perheen elokuva, Komedia, Fantasia
Julkaisija:
Nordisk Film
Valmistusvuosi:
2017
Valmistusmaa:
Suomi
Ohjaaja:
Saara Cantell
Näyttelijät:
Lilja Lehto
Aava Merikanto
Aarni Rämö
Elina Knihtilä
Jenni Kokander
Jaakko Saariluoma
Kiti Kokkonen
Eija Ahvo
Joonas Saartamo
Jani Toivola
Johanna af Schultén
Aleksis Koistinen
Käsikirjoittaja:
Sami Keski-Vähälä
Musiikki:
Anna-Mari Kähärä
Tuottaja(t):
Teea Hyytiä
Sari Lempiäinen
Kesto:
75
Toimitus:
Lukijat:


Lue kommentit »


Valid HTML 4.01 Transitional

eXTReMe Tracker

RSS Uutiset  RSS Arvostelut   
Onneli ja Anneli ja salaperäinen muukalainen

kansikuva
Elokuva

Omassa ihanassa talossaan asuvien pikkutyttöjen, Onnelin (Aava Merikanto) ja Annelin (Lilja Lehto), kukkaisarki muuttuu, kun vierasmajaan murtautuu lastenkodista karannut poika Pekki (Aarni Rämö). Pian selviää, ettei kenelläkään ole hyvä olla tiukan Minna Pinnan (Jenni Kokander) johtamassa laitoksessa, joten tarvitaan jälleen Onnelin ja Annelin apua, että asiat saadaan jälleen oikealle tolalleen. Juuri perustetun Rosvoliiton avuksi rekrytoidaan tietenkin monia tuttuja, kuten Ruusukujan taikasiskokset Tingelstiina ja Tangelstiina (Elina Knihitilä ja Kiti Kokkonen), mukava poliisimestari Urho Ulpukka (Jaakko Sariluoma), sekä myös minikokoiset Vaaksanheimot, poika Putti (Aleksis Koistinen) ja isä (Joonas Saartamo). Oma osansa seikkailussa on tietenkin myös rouva Ruusupuulla (Eija Ahvo), joka osaa onneksi tulla paikalle aina silloin kun häntä eniten tarvitaan.

Saara Cantellin kolmas, ja näillä näkymin viimeiseksi jäävä Onneli ja Anneli -elokuva, Salaperäinen muukalainen, jatkaa esiosien jäljillä ollen kiltisti hassu ja satumainen fantasiaseikkailu kirkkaissa väreissä. Marjatta Kurjenniemen kirjaan Onneli, Anneli ja orpolapset pohjaavan tarinan on elokuvan muotoon adaptoinut myös kaksi ensimmäistä elokuvaa käsikirjoittanut Sami Keski-Vähälä. Sen sijaan, että se kosiskelisi pikkuväeltä nauruja halvalla komiikalla, Cantell rakentaa kokonaisen tarinan, jota kohderyhmää seuraa intensiivisen keskittyneesti, toki välillä hilpeyksille hihitellen. Myös juonikuvion aikaisempaa aavistuksen tummempi perusvire tekee maagilliselle seikkailulle pelkästään hyvää. Ja kuten aiemmissakin osissa, seikkailu tapahtuu maagisrealistisessa universumissa, jossa hyvät ovat aina ihan hirmuisen hyviä ja pahatkin pohjimmiltaan kilttejä, kiukuttelu kun johtuu vain siitä, että heillä pikkuisen paha olo.

Lilja Lehto ja Aava Merikallio sekä jo aiemmista osista tutut aikuiset tietävät, mitä, ja erityisesti kenelle ovat elokuvaa tekemässä, ja roolitöistä loistaakin kaikenlainen aliarvioiminen. Uutena kasvona Jenni Kokander syyllistyy sääntöihin uskovana Minna Pinnana paikka paikoin aikuisnäyttelijöiden perisyntiin vetämällä pahasti yli, mutta petraa loppua kohden kivasti. Kansanedustaja Jani Toivola piipahtaa kuvissa kaupunginjohtajana, jolla on sydän paikallaan.

Yhteenveto

Laadukas kotimainen lastenelokuvasarja täydentyy trilogiaksi oikeita asioita hyvällä tavalla opettavalla kolmososalla.ElokuvaArtikkeleja pääset kommentoimaan kirjautumalla sisään FilmiFIN BBS -tunnuksilla. Mikäli et ole vielä rekisteröitynyt maailman parhaaseen suomenkieliseen leffafoorumiin, voit korjata virheesi täällä.

Katso kommentit (1) »Copyright © FilmiFIN 2004 - 2017