Alkuperäisnimi:
Rings
Lajityyppi:
Kauhu
Julkaisija:
Finnkino OY
Valmistusvuosi:
2017
Valmistusmaa:
Yhdysvallat
Ohjaaja:
F. Javier Gutierrez
Näyttelijät:
Matilda Lut
Alex Roe
Johnny Galecki
Bonnie Morgan
Aimee Teegarden
Vincent D'onofrio
Käsikirjoittaja:
Jacob Aaron Estes
David Loucka
Akiva Goldsman
Musiikki:
Matthew Margeson
Tuottaja(t):
Laurie MacDonald
Walter F. Parkes
Ikäsuositus:
16
Kesto:
111
Toimitus:
Lukijat:


Lue kommentit »


Valid HTML 4.01 Transitional

eXTReMe Tracker

RSS Uutiset  RSS Arvostelut   
Rings

kansikuva
Elokuva

Julian (Matilda Lutz) poikaystävä Holt (Alex Roe) opiskelee eri paikkakunnalla, ja vaikka yhteyttä pidetään tasaisesti Skypen välityksellä, tytöllä on omat epäilyksensä nuoren miehen aktiviteeteista. Kun kommunikaatio kuitenkin yllättäen katkeaa ja poika katoaa kuin maan nielemänä, Julia hyppää yön selkään pahat syrjähyppymietteet mielessään. Vaan eipä ole tytöllä aavistustakaan siitä, millainen Holtin ja tämän opiskelukavereiden elämään vanhan VHS-kasetin kautta tunkeutunut narttu Samara oikeasti on.

Kirottu videonauha näki päivänvalon ensimmäisen kerran Japanissa 1998, kun Hideo Nakatan ohjaama Ringu sai ensi-iltansa. Hitiksi osoittautunut kauhufilkka on sittemmin poikinut kotimaassaan jo usemmankin jatko- ja esiosan. Toden teolla ilmiöksi kasvaneen faabelin toi suuren maailman tietoisuuteen Gore Verbinskin ohjaama onnistunut jenkkiversio Ring (2002), joka sekin sai jatko-osan, The Ring Two (2005), jonka kävi Amerikan mantereella ohjaamassa itse saagan isä Nakata. Tympeä siikveli kuitenkin floppasi siinä määrin, että jatkoa saadaan vasta nyt, tällä kerralla nimellä Rings ja ohjaajanaan espanjalainen F. Javier Gutiérrez, jonka cv:stä löytyy ennen tätä ainoastaan pari lyhäriä 2000-luvun alusta sekä yksi koko pitkä, kehuja kerännyt apokalyptinen jännäridraama Tres Dias (2008)

Gutierrezin ote Ring -saagaan on aluksi innostunut ja fressi. Trendikkäästi kampukselle siirretyillä tapahtumilla haetaan selkeästi uutta, nuorempaa sukupolvea vanhan tarun pariin. Modernia lähestymistapaa tuetaan hyvästi hyytävillä visioilla, ja vaikka pääpaino onkin yhä säikyissä ja shokeissa, vetoa napakalla prologilla alkavaan faabeliin tuo mausteeksi ympätty akateeminen aspekti yliopiston väen tutkiessa demonisen filkan alkuperää tieteellisistä lähtökohdista. Hyvästä lähtönopeudesta huolimatta tekijät unohtavat kuitenkin pian mitä olivat tekemässä ja heittäytyvät kliseiden virtaan, siirtäen David Louckan, Jacob Aaron Estesin ja veteraanikynäilijä Akiva Goldsmanin tarinan fokuksen pelkkiin pelkonäkyihin ja alkavat samalla puhkiselittää asioita, jotka ovat täysin merkityksettömiä.

Nuori pääkaksikko Matilda Lutz ja Alex Roe tekevät työnsä ilman sen suurempia mokia tai ylivetoja, mutta tulkinta on silti lähinnä monttu auki tuijottelua ja pelkkää efektien keskellä elvistelyä. Nimekkäimmät tekijät ryhmässä ovat Vincent D`Onofrio pahan paikkakunnan pappina sekä Johnny Galecki, jonka professori Gabriel on kuin kyynistynyt ja alkoholisoitunut vanhempi versio miehen läpimurtoroolista, Rillit huurussa -sarjan Leonardista.

Yhteenveto

Lupaavasti alkava, mutta harmittavan pikaisesti kuluneeksi sarjasäikyttelyksi latistuva kauhukuva. Horrorfriikeille sellainen kerran katsottava.ElokuvaArtikkeleja pääset kommentoimaan kirjautumalla sisään FilmiFIN BBS -tunnuksilla. Mikäli et ole vielä rekisteröitynyt maailman parhaaseen suomenkieliseen leffafoorumiin, voit korjata virheesi täällä.

Katso kommentit (1) »Copyright © FilmiFIN 2004 - 2017