Alkuperäisnimi:
The LEGO® Batman Movie
Lajityyppi:
Animaatio, Komedia, Toiminta, Fantasia
Julkaisija:
SF Film Finland Oy
Valmistusvuosi:
2017
Valmistusmaa:
Yhdysvallat
Ohjaaja:
Chris McKay
Näyttelijät:
Will Arnett
Jenny Slate
Rosario Dawson
Ralph Fiennes
Zach Galifianakis
Michael Cera
Billy Dee Williams
Mariah Carey
Käsikirjoittaja:
Seth Grahame-Smith
Chris Mckenna
Erik Sommers
Musiikki:
Lorne Balfe
Tuottaja(t):
Roy Lee
Phil Lord
Dan Lin
Christopher Miller
Ikäsuositus:
7
Kesto:
105
Toimitus:
Lukijat:


Lue kommentit »


Valid HTML 4.01 Transitional

eXTReMe Tracker

RSS Uutiset  RSS Arvostelut   
Lego Batman elokuva

kansikuva
Elokuva

Gotham Cityn rikollisuus on hallinnassa, niin, että hyvikset voittavat aina pahikset, mistä kiitos rehvakkaan ja itseriittoisen Batmanin (Will Arnett) ja virkavallan vakaimman edustajan, poliisipäällikkö Gordonin (Hector Elizondo). Vaan kun poliiseista parhain päättääkin jäädä eläkkeelle, ja siirtää vakanssinsa tyttärelleen Barbaralle (Rosario Dawson), Lepakkomies ei ole tilanteesta lainkaan hyvillään, tämän mielestä kun kaupunki ei tarvitse suojelijakseen ketään muuta kuin hänet. Samaan aikaan Jokeri (Zach Galifianakis) kokoaa varsin erikoista konnakatrasta täysimittaiseen sotaan Gotham Citya vastaan, joten Batmaninkin on lopulta pakko oppia ymmärtämään yhteistyön merkitys.

Chris McKay tuo valkokankaille vähintään yhtä hilpeän esityksen, kuin tanskalaisen lelujätin rakennuspalikoista inspiraationsa saanut ensimmäinenkin LEGO® Elokuva.

LEGO® Batman elokuvassa hauskaa piisaa aivan alusta aina viimeiseen ruutuun, Batmanin kommentoidessa jopa alkutekstejä suoraan katsojalle. Dialogi tulvii muutenkin hilpeitä heittoja Lepakko-saagasta ja tämän yksinäisestä sielunelämästä, jota höystetään lukemattomilla lainoilla kymmenistä muista elokuvista. Hahmokatraassa nähdään myös tuhti tukku DC Comicsin muitakin sarjissankareita, sekä tuttuja muistakin elokuvista aina Harry Pottereista Sormusten herroihin. Värikäs ja hilpeitä yksityiskohtia pursuava koko perheen seikkailukomedia myös näyttää hitoksen hyvältä.

Originaalin sivurooleissa ääntään käyttelevät monista muistakin rooleista mainetta ja mammonaa hankkineet komeljanttarit. Ralph Fiennes on Lepakkomiehen hovimestari Alfred, Michael Cera Robin, Conan O`Brien Arvuuttaja, Billy Dee Williams Kaksi-naama, Zoe Krawitz Kissanainen ja Jenny Slate Harley Quinn. Suurinta hilpeyttä kuviin pukkaavat vierailijat muista yhteyksistä, kuten Jemaine Clement (Sauron), Seth Green (King Kong), Channing Tatum (Teräsmies), Jonah Hill (Green Lantern) sekä Eddie Izzard (Voldemort).

Petri Hantun ohjaamassa suomenkielisessä dubissa on harvinaisen runsaasti paikallisväritettyjä vitsejä, jotka kerrankin toimivat moitteitta. Mahtavasti kähisevä Carl-Kristian Rundman hauskuttaa Batmanina, Ella Pyhältö on kipakka Barbara Gordon, Juha Varis pitelemätön Jokeri, Vesa Hämes arvokas Alfred ja Antti Lang hillittömän hassu Robin.

Yhteenveto

Mainio runsaudensarvi hauskuutta ja hetulointia sekä vauhtia että vaarallisia tilanteita. Palikat ovat napakasti paikoillaan.ElokuvaArtikkeleja pääset kommentoimaan kirjautumalla sisään FilmiFIN BBS -tunnuksilla. Mikäli et ole vielä rekisteröitynyt maailman parhaaseen suomenkieliseen leffafoorumiin, voit korjata virheesi täällä.

Katso kommentit (1) »Copyright © FilmiFIN 2004 - 2017