Alkuperäinen nimi: 
Astérix: Le secret de la potion magique
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2018
Valmistusmaa: 
Näyttelijät: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Tuottaja: 
Ikäsuositus: 
7
Kesto: 
86
Asterix ja taikajuoman salaisuus
Jussi U. Pellonpää, Pe, 19/04/2019 - 19:45

Elokuva

Pieni gallialainen kylä, 50 eaa. Arki jatkuu kuten ennenkin, Asterix (Christian Clavier) ja Obelix (Guillaume Briat) käyvät yhä villisikametsällä ja nahistelevat menestyksekkäästi kylää ympäröivien roomalaisten varuskuntien kanssa. Vaan kun tietäjä Akvavitix (Bernard Alane) mistelinhakureissullaan putoaa puusta, herää tämän mielessä hätä siitä, kuka jatkaisi taikajuoman valmistusta, jos häntä ei enää olisi? Alkaa kokelaiden seulonta ja monenmoista wanna-be-velhoa esiin astuukin, mutta myös joku, jolla on pahat mielessään, eikä Roomalaisten keisari Julius Caesarkaan (Philippe Morier-Genoud) pahitteeksi pistäisi, jos sinnikäs vihollinen jäisi edes hetkeksi ilman taikajuoman tuomia supervoima..

Sen sijaan, että Asterix ja taikajuoman salaisuus perustuisi rakastetun saagan luoneiden René Goscinnyn ja Albert Uderzon sarjakuviin, seikkailu pohjaa nyt jo Asterix -elokuvan Jumaltenrannan nousu ja tuho (2014) tehneen, Louis Clichyn kanssa ohjanneen Alexandre Astierin alkuperäistarinaan, ollen silti varsin uskollinen originaalin hengelle. Hupia irroitellaan kyläläisten uuden tietäjän valintaprosessista, joka muistuttaa tv:n kykyohjelmia ja yhteenotoista legioonalaisten kanssa, huumorin ollessa sarjakuvamaisen väkivaltaista, mutta koko perheelle passelin kilttiä. Mäiskettä on kutenkin siinä määrin, että elokuvalle on lätkäisty ikäraja K-7.

Teknisesti Asterix ja taikajuoman salaisuus näyttää tv:stä tutuilta animaatioilta, ollen aavistuksen muovinen ja täten kaukana jenkkijättiläisten Pixarin ja Blue Sky Studioiden tasosta, mutta vauhtia on soppaan lisätty muutamakin kauhallinen, joten meno viehättää varmasti sitä otollisinta katsojakuntaa.

Asterixin originaaliäänenä kuultava Christian Clavier ei ole ensimmäistä kertaa pikkusoturin matkassa, sillä mies näytteli nimiroolia kahdessa ensimmäisessä Asterix -elokuvassa (Asterix ja Obelix (1999) ja Asterix ja Obelix: Tehtävä Kleopatra (2002)).

Kelvollisessa suomidubissa kuullaan alan veteraaneja, kuten Markus Niemeä (Asterix), Markus Bäckmania (Obelix), Petri Hanttua (Akvavitix) ja Sasu Moilasta (Aladobix). Kari Tamminen on Amaryllix, Jarmo Mäkinen Caesar, Antti Pääkkönen Trubadurix sekä Veeti Kallio jo ammoin tietäjien keskuudesta karkoitettu, kitkerä Pyritix.

Yhteenveto
 

Sopivasti simppeli animaatioseikkailu, joka kumartaa alkuperäisille sarjakuville.

Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016