Alkuperäinen nimi: 
Book Club: The Next Chapter
Lajityyppi: 
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2023
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Kesto: 
107
Book Club - uusi luku
Jussi U. Pellonpää, Pe, 18/08/2023 - 07:40

Elokuva

Neljän ikääntyneen ystävättären, Dianen (Diane Keaton), Vivianin (Jane Fonda), Sharonin (Candice Bergen) ja Carolin (Mary Steenburgen) lukupiiri on kärsinyt koronapandemiasta, mutta nyt nelikko pääsee jälleen viettämään aikaa ihan oikeasti yhdessä, keskustelemaan miehistä ja lipittämään viiniä. Vivian pudottaa pommin kihlautumisestaan Arthurin (Don Johnson) kanssa ja kutsuu muut polttareihin Italiaan. Reissusta muodostuu monien mutkien matka.

2018 sai ensi-iltansa Bill Hodermanin ohjaama ja Erin Simmsin kanssa kirjoittama elokuva Book Club – väreileviä lukunautintoja, varttuneemmille naisille suunnattu romanttinen komedia, joka kyseli kevyesti ikäihmisten oikeudesta seksielämään, lukupiirin kahlattua läpi Fifty Shades of Grey.

Jostain syystä hömppä yllätti lippuluuilla siinä määrin, että samat tekijät jatkavat nyt tarinaa. Ja koska kyseessä on romanttinen komedia, minnepä sitä muualle matka veisi kuin Italiaan? Käsikirjoitus menee koko ajan sieltä yli, missä aita on matalin, viskoo muutamasti pikkutuhmia yksrivisiä ja jättää vastuun kokonaisuudesta karismaattiselle veteraanijoukolle komeljanttareita, joille ei kuitenkaan tarjota alkuunkaan tarpeeksi tekemistä. Mitään uutta ei raivostuttavasti matkailumainokselta näyttävä Book Club - uusi luku genreen tuo, mutta tarjoaa ensimmäisen elokuvan faneille juuri sitä, mitä on tultu teatterista hakemaankin.

Päänelikko, Diane Keaton, Jane Fonda, Mary Steenburgen ja Candice Bergen hallitsevat tämän kaltaiset tekeleet vaikka unissaan ja juuri heidän ansiostaan alituisen kikatuksen, muutaman kyyneleen ja syvällisemmän pohdinnan jaksaakin juuri ja juuri katsella. Kakslahkeisia edustavat tutut äijät Don Johnson, Andy Garcia ja Graig T. Nelson sekä uusina kasvoina Giancaro Giannini ja Hugh Quarshie.

Yhteenveto

Turhan tutulla respetillä ja vanhan kaavan mukaan kasaan kursittu jatko-osa.Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016