Alkuperäinen nimi: 
Everything Everywhere All at Once
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2022
Valmistusmaa: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Ikäsuositus: 
16
Kesto: 
139
Everything Everywhere All at Once
Jussi U. Pellonpää, To, 09/03/2023 - 17:01

Elokuva

Juuri kun Evelynin avioliitto Waymondin kanssa on ajamassa karille ja armoton verokarhu on viemässä perheen pesulan, alkaa tapahtua. Multiversumeissa käydään veristä sotaa ja niin Evelyn, Waymond kuin heidän tyttärensä Joy tempautuvat keskelle taistelua, joka lopulta määrittää maailmankaikkeudenkin tulevaisuuden.

Nimellä The Daniels toimivan ohjaaja-käsikirjoittajakaksikon Dan Kwanin ja Daniel Scheinertin Everything Everywhere All at Once on täysin pidäkkeetön toimintakomedia ja perhedraama, kungfu-toimintaa ja matrixmaista aikahyppelyä tarjoileva metaelokuva parhaasta päästä. Juonenkäänteitä on tyystin turha yrittää selittää, sillä Danielsien maailmassa voi tapahtua aivan mitä tahansa. Vauhtia on annosteltu jättimäiselle kauhalla ja puhti on ensimmäisestä ruudusta viimeiseen niin hurja, ettei 139 minuutin kesto tunnu missään.

Päänelikko, uskomattoman upea Michelle Yeoh (Evelyn), Ke Huy Quan (Waymond), Stephanie Hsu (Joy) sekä aivan pitelemätön Jamie Lee Curtis (verovirkailija Deirdre) ovat jokainen Oscar-ehdokkaina omissa kategorioissaan ja onkin täysin mahdollista, että elokuvalle napsahtaa vielä useampikin pysti, sillä ehdokkuuksia sille tuli yhteensä yksitoista.

Yhteenveto

 

Elokuva sai ensi-iltansa Suomessakin jo viime vuoden huhtikuussa, joten jos aikaa ei löydy mennä teatteriin, sen voi napata kotikatseluun mistä tahansa marketista. Mutta katselu kyllä kannattaa, sillä tällaista elokuvaa ei tule vastaan ihan joka päivä, tai edes joka vuosi.Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016