Hurjapäät renkailla
Jussi U. Pellonpää, Pe, 12/04/2024 - 14:33

Elokuva

Zhi (Jimmy O. Yang) on nuori puoliapina, joka asuu isoääitinsä Mummi Bain (Lisa Lu) pikkukylässä Kiinassa ja on pienestä pitäen fanittanut maailman parasta rallikuskia, sammakko Von Polleaa (John Cleese). Mutta kun selviää, että konnalla on kotiseudun suhteen katalia suunnitelmia, Zhi kääntyy entisen huippukuskin ja nykyisen mestarimekaanikko Kirin (J. K. Simmons) puoleen, voittaakseen hurjan kilpa-ajon Silkkitiellä, jonka panoksena on kaikkien asukkien tulevaisuus. Mukaan kisaan sekaantuu myös Zhin lajitoveri Heini (Chloe Bennet).

Ross Venokurin ohjaama ja kirjoittama Hurjapäät renkailla on kunnianhimoton esitys, lauantaiaamun peruspiirrettyihin addiktoituneille pikkulapsille suunnattu animaatio, jossa tärkeintä on vauhti, tarinasta niin väliksi.

Tekniikka on tuttua digihuttua ilman persoonallisuutta. Monenmoiset eläinhahmot ovat kiltisti karrikoituja ja värit kirkkaita, mutta kisakohtauksiin on kuitenkin saatu mukaan runsaasti hyvinkin pelimäistä vauhtia, joka tuo monessa mutkassa mieleen Mario Kartin ja muut vastaavat konsolikisat. Mukaan on tungettu myös tyystin puun takaa tuleva veto A-Ha -yhtyeen vanhasta hittivideosta Take on Me. Opetus on ikivanha, mutta toki aina toistamisen arvoinen: Usko itseesi.

Alkuperäisessä äänicastissa on ollut suolarahoja hankkimassa muun muassa J. K. Simmons ja vanha Monty Python-veteraani John Cleese. Suomidubissa ääninäyttelijöiden lista on tuttuja nimiä täynnä: Henri Piispanen (Zhi), Juha Varis (Von Pollea), Pasi Ruohonen (Kiri), Mimosa Willamo (Heini) ja Ella Pyhältö (Mummi Bai).

Yhteenveto

Suoratoistot tulvivat Hurjapäiden tasoisia kertakäyttöanimaatioita, mutta voihan muksut pukata leffaan parkkiin puoleksitoista tunniksi.Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016