Alkuperäinen nimi: 
Jul på Kutoppen
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2020
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Ikäsuositus: 
7
Kesto: 
68
Karjamäen joulu
Jussi U. Pellonpää, Pe, 27/11/2020 - 18:52

Elokuva

Klaara-vasikka (äänenä Saara Lehtonen) odottaa innolla ensimmäistä jouluaan isänsä Mosse-härän (Jari Salo) luona Karjamäessä, mutta tämä ei paljoa perinteistä perusta. Kun Mosse lähtee työmatkalle, päättää Klaara lammaskaverinsa Kaapon (Aksu Palmén) ja tämän Pentti-sedän (Pasi Ruohonen) kanssa kuitenkin järjestää kaikkien aikojen juhlat, ja löytää avuksi Joulutontun (Peter Pihlström), joka haluaa maksuksi vain annoksen puuroa. Mutta se, mitä Klaara ei tiedä, on että puuromäärän maksimi on yksi kulho vuodessa, eikä suinkaan pari kattilallista, jonka punanuttu onnistuu vahingossa vetämään. Aidon addiktin tavoin Tonttu kilahtaa övereistä tyystin ja Klaaralle tuleekin kiire saada kaikki kuntoon ja Tonttu katkolle, ennen kuin Mosse palaa kotiin.

Hellyttävällä tavalla yksinkertainen ja kaikin puolin symppis norjalaisanimaatio Karjamäen joulu perustuu vuonomaassa vuonna 2007 valmistuneeseen Kutoppen -piirrossarjaan, jonka pohjalta on tehty jo yksi kokopitkä vuonna 2018. Laadultaan värikäs digipiirretty ei paljoa telkan lastensarjoista poikkea, mutta hahmoissa on silti ilmeikkyyttä ja persoonaa enenmmän kuin yleensä.

Vaikka kohelluksen sekaan onkin uutettu sanomaa yksinäisyydestä, eroperheestä ja joulunvieton perimmäisestä merkityksestä, touhussa on silti kyse silkasta hauskanpidosta perheen pienimmille, joita pönttö tasan pyörivä tonttu ja perässä kirmaavat, sangen ilmavaivaiset eläimet taatusti viihdyttävät. Ja tokihan muutama jouluinen laulukin ehditään kaiken keskellä esittämään.

Mainiosti kotimaaksi dubatussa versiossa on liuta tuttuja ja turvallisia ääninäyttelijöitä, kuten Aksu Palmén, Pasi Ruohonen, Katja Aakkula ja Markus Niemi. Saara Lehtonen on pirteä Klaara-vasikan äänenä.

Yhteenveto

Nippanappa tuntinen kohellus on myös mitaltaan passeli pikkuväelle.

Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016