Alkuperäinen nimi: 
Sage femme
Lajityyppi: 
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2017
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Tuottaja: 
Ikäsuositus: 
7
Kesto: 
118
Rakkaudella, Beatrice
Jussi U. Pellonpää, To, 17/08/2017 - 18:02

Elokuva

Claire Breton (Catherine Frot) on viidenkympin rajapyykkiä lähestyvä kätilö, tunnollinen ja kunnollinen ihminen, jolle työ on elämä, muutenkin kuin uuden lapsen syntymä. Säntillisen naisen arki alkaa muuttua, kun tämän poika Simon (Quentin Dolmaire) ilmoittaa tyttöystävänsä Lucien (Pauline Parigot) odottavan parin esikoista ja mökkinaapuri, rento rekkakuski Paul (Olivier Gourmet) lähestyy romanttisin tarkoituksin. Mutta suurimman aallon ennen niin tyyneen elämään aiheuttaa Béatrice Sobolewski (Catherine Deneuve), Clairen isän rakastajatar, 30 vuotta aiemmin tämän hetkessä hurmannut, mutta yhtä nopeasti kadonnut, elämästä täysin rinnoin nautiskeleva, viiniä ja uhkapelejä rakastava nainen, jonka puhelu muuttaa kaiken. Kaksi toisilleen vierasta, mutta silti niin paljon yhteistä jakavaa naista aloittavat tutustumisen ja löytävät vastakohtaisuuksistaan huolimatta toisistaan paljon myös yhteistä.

Martin Provostin kirjoittama ja ohjaama Rakkaudella, Béatrice on kahden ranskalaiselokuvan leading ladyn, Catherine Frotin ja Catherine Deneuven huikea Tour de Force, voimannäyte.

Pienet, varsin arkiset tapahtumat vievät tarinaa eteenpäin realistisen vahvana, Provostin antaessa viisaasti tilaa taitaville tulkeilleen, jotka ottavatkin tilan haltuun häikäisevän hienosti. Kuviltaan ja värimaailmoiltaan naturalistinen elokuva keskittyy ihmisiinsä ja näiden kykyyn muuttua, unohtaa, sovittaa ja antaa anteeksi. Paljon puhetta ja tunnetta sisältävän elämän viipaleen sanoma on kaikessa yksinkertaisuudessaan universaali: Asioista, niistä vaikeimmistakin, pitää puhua ja mikä vieläkin tärkeämpää, elämä on elämistä varten.

Frot ja Deneuve tekevät jo pelkällä läsnäolollaan kokemuksesta paljon kokoaan suuremman. Pienin elein ja ilmein katsojan eteen avautuu ihminen, nainen, joiden kummankin on ymmärrettävä muuttumisen tärkeys. Olivier Gourmetin maanläheinen rekkakuski Paul tasapainottaa dramaattisimpia tilanteita välittömällä olemuksellaan.

Yhteenveto

Rakkaudella, Béatrice on aikuinen elokuva elämästä, niistä valinnoista, joita teemme, mutta myös mahdollisuuksista, joita saamme.Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016