Alkuperäinen nimi: 
Bamse och tjuvstaden
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2014
Valmistusmaa: 
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Tuottaja: 
Ikäsuositus: 
3
Kesto: 
65
Bamse ja Rosvokaupunki
Jussi U. Pellonpää, Pe, 06/06/2014 - 00:00

Elokuva
Maailman vahvimman nallen, Bamsen (äänenä Jussi Vatanen), metsässä kelpaa elellä, kun ihka jokainen kulmakunnan entisistä konnista on ryhtynyt kiltiksi, tehden kovasti töitä yhteishyvän saavuttamiseksi. Mutta kun paikalle hiipii Kasimir Kettu (Jaakko Saariluoma), joka juonii karkkijunan ryöstöä ja avaa vanhan Rosvokaupungin, on Bamsen, synttärijuhlansa keskeyttämään joutuvan keksijä Kilpisen (Juha Muje) ja aran kanin Pompin lähdettävä pelastusoperaatioon. Tehtävästä tulee tosin mahdottoman vaikea, sillä Kasimir joukkoineen on kidnapannut Bamsen jymyhunajaa valmistavan isoäidin, joten keikka on hoidettava ilman supervoimia, vain älliä käyttäen.

Christian Rylteniuksen ohjaama retropiirretty Bamse ja Rosvokaupunki perustuu Rune Andréassonin jo vuonna 1961 luomaan sarjakuvahahmoon. Oikeita arvoja opettava tarina painottaa ystävällisyyden ja oikean ystävyyden sanomaa, jossa motiivit konnuuksille syntyvät ulkopuolisuudella ja yksin jäämisellä, johon paras lääke on yhteisöllisyys ja toisten pyyteetön auttaminen. Kun toiselle on tarpeeksi kauan kiltti, pahastakin tulee lopulta kiltti, kuuluu elokuvan kiistämätön metafora, jota voisi opettaa muutamankin valtion nykyiselle päämiehelle. Ruotsin kruunuilla tuotettu, mutta Taiwanissa tehty, nykyään parhaiten matkatoimiston maskottina tunnettu Bamse on perinteistä piirrosjälkeä, krikkaissa väreissä kulkeva kiltti seikkailu, jossa sarjakuvan estetiikka on siirtynyt vaivatta valkokankaille.

Kotimaaksi dubatussa elokuvassa Bamsena kuullaan äärimmäisen lakonisesti replansa lausuvaa Jussi Vatasta. Juha Muje on joka sanaa painottava Kilpinen, Lari Halme Susi ja Markus Bäckman kertoja. Jaakko Saariluoma vie suurimman huomion riekkuessaan Bond-leffojen pääkonnat mieleen tuovana, suuruudenhulluna Kasimir Kettuna.

Yhteenveto
Napakasti rontti tuntiin tiivistetty satuisa seikkailu on juuri passelin pituinen perheen pienimmillekin elokuvaentusiasteille.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016