Alkuperäinen nimi: 
Beauty and the beast – Kaunotar ja Hirviö
Lajityyppi: 
Valmistusvuosi: 
2017
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Musiikki: 
Ikäsuositus: 
12
Kesto: 
130
Beauty and the beast – Kaunotar ja Hirviö
Jussi U. Pellonpää, Pe, 17/03/2017 - 15:58

Elokuva

Olipa kerran pieni kylä Ranskanmaalla ja siellä elämäniloinen lukutoukka Belle (Emma Watson), joka asustelee leski-isänsä Mauricen (Kevin Kline) kanssa. Vaan kun isä matkaa markkinoille, eikä takaisin palaa kuin tämän hevonen, lähtee Belle tätä etsimään ja päätyy suureen synkkään linnaan, jota asuttavat paitsi oudot elävät esineet, myös hurja hirviö (Dan Stevens). Mutta pian Belle saa huomata karvaturrin sisällä sykkivän lämpimän sydämen, eikä aikaakaan kun linnan saleissa tanssahdellaan iloisesti. Tämä taas ei miellytä lainkaan Belleen silmänsä iskenyttä, kotikylän syntymäikävää Gastonia (Luke Evans), joka puhuu väen pyörryksiin uhkakuvilla ja saa nämä tarttumaan aseisiin.

Liveversio yhdestä Disneyn rakastetuimmista animaatioista, Kaunotar ja Hirviö vuodelta 1991, saa kokonaisvaltaisen tuunauksen valloittavan värikkäässä ja ihanasti katsojan satumaailmaansa tempaavassa elokuvassa Beauty and the beast - Kaunotar ja Hirviö. Taitavan Bill Condonin ohjauksessa on entisaikojen suureellisuutta, tuotannossa laveaa Hollywoodin kulta-aikojen musikaalien loistoa, mutta myös tarkka fokus kekseliäille yksityiskohdille.

Tarinaklassikko neidosta ja pedosta, prinssistä, jonka kioruksen voi purkaa ainoastaan puhdas ja pyyteetön rakkaus, tunnetaan parhaiten ranskalaisen Jeanne-Marie Leprince de Beaumontin (1711–1780) kirjoittamana versiona. Sitä on vuosikymmenten varrella versioitu niin teattereiden lavoilla, tv:ssä kuin valkokankaillakin useammankin kerran, mutta tämä vuosimallin 2017 versio kiilaa nyt kirkkaasti kärkeen.

Harry Pottereiden kanssa nuoreksi naiseksi kasvanut Emma Watson on valloittava Belle ja Luke Evans ultraitsekäs Gaston, mutta upein ilmestys on Dan Stevensin vahvan maskin alla tulkitsema hirviö, joka on perinteisen käsityömaskeerauksen ja uusimman digitekniikan saumaton symbioosi ja saavutus, joka täytyy omin silmin nähdä. Sivurooleissa monenmonituisten elävien esineiden ääninä kuullaan maailmanluokan talentteja, kuten Ewan McGregor (kynttilänjalka Lumiére), Stanley Tucci (cembalo Cadenza), Ian McKellen (Könninkello) ja Emma Thompson (rouva Pannu). Huumoria kuviin tuo Josh Gadin Gastonia hännystelevä Töppö.

Yhteenveto

Visuaalisesti silkka silmäkarkki, upealla musiikilla ja teknisellä tietotaidolla luotu näyttävä satuspektaakkeli. Disneyta parhaimmillaan.Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016