FilmiFIN suosittelee: Viikon tv-poiminta: The Long Kiss Goodnight
Jussi U. Pellonpää, Pe, 02/09/2016 - 11:11

Maailman suosituimman suomalaisohjaajan Renny Harlinin epätasaisen uran paras elokuva on yhä The Long Kiss Goodnight (19969. Äkkiväärää huumoria, loistavia yksrivisiä ja tarpeettoman rankkaa väkivaltaa sulassa sovussa yhdistelevä toimintajytke pohjaa Hollywoodin ehkä parhaan käsikirjoittajan Shane Blackin tarinaan.
 

Samantha Caine (Geena Davis) on muistinsa mystisesti menettänyt kiltti opettajatar ja rakastava vaimo aviomiehelleen Halille (Tom Amandes) ja äiti nuorelle Caitlinille (Yvonne Zima). Vaan kun joulujuhlat päättyvät rajuun kolariin, kolaus alkaa pikkuhiljaa palautella kadonneita muistoja mustasta menneisyydestä, ja syvälle alitajunnan kätköihin piilotettu todellinen minä alkaa tulla jälleen esiin. Valokiilaan astuu Charlie Baltimore, CIA:n kouluttama ja jo kertaalleen salamurhaama ammattitappaja, joka lyöttäytyy yhteen kovaonnisen yksityisetsivän Mitch Henesseyn (Samuel L. Jackson) kanssa ja huomaavat nopeasti olevan kaikkien mahdollisten agentuurien tappolistalla.

Harlinin ohjauksessa on draivia ja kekseliäisyyttä, pistäen elokuvan teon aiakisen vaimonsa Geena Davisin lujille. Ja rouvahan kiittää tykittäen fyysisesti rankimman roolinsa täysillä. Samuel L. Jackson tuo vimmaiseen ralliin huumoria ja inhimillisyyttä heikkoflaksisena yksityisetsivänä. Sivummalla vaikuttavat vielä David Morse, Brian Cox ja erityisesti pirullinen Graig Bierko Charleyn psykopaattisena exänä.

The Long Kiss Goodnight nähdään SUB-kanavalla lauantaina 10.9.2016 kello 21.00 alkaen.

Lähde: 
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016