FilmiFIN suosittelee: Viikon TV-valinta: Maailmojen sota
Jussi U. Pellonpää, Su, 28/08/2016 - 19:16

Maapallon kohtalon hetket ovat käsillä sillä ne ovat odottaneet kauan. Ne ovat seuranneet ihmiskunnan kehitystä vuosituhansia ja nyt on aika ottaa pallo haltuun. Maailman suurin sota ei olekaan ihmisten aloittama vaan uhka tulee kaukaa avaruudesta. Perheestään vieraantunut Ray Ferrier (Tom Cruise) elelee mitenkuten pienellä palkallaan ja saa isästään päivä päivältä vähemmän välittävät lapsiensa Robbien (Justin Chatwin) ja Rachelin (Dakota Fanning) viikonlopuksi hoitoonsa. Samana päivänä ulkoavaruuden asukit alottavat täysimittaisen invaasion planeetallemme, tarkoituksenaan yksinkertaisesti hävittää ihmiskunta sukupuuttoon. Korkeammalla teknologialla varustautuneet hyökkääjät tuhoavat kokonaisia kaupunkeja yhdellä iskulla ja eloonjääneiden maan asukkien ainoa mahdollisuus on paeta.

Maailmojen sota (2005) on megalomaaninen spektaakkeli H.G.Wellsin klassikkotarina pohjalta, jonka tehot eivät ole kuluneessa kymmenessä vuodessa vähentyneet. Kamerajumala Janusz Kaminskin luomat tuhonäyt iskevät kovaa ja korkealta saaden huipennuksensa ILM:in tehostevelhoilta ja hyytävän scoren tapahtumien taustalle luoneelta John Williamsilta. Steven Spielbergilla on suitset vahvasti hallussa, täysivaltaista tuhonäytelmää seurataan yhden perheen selviytymistaisteluna tapahtumien siirtyessä yleisestä yksityiseen. David Koeppin käsikirjoitus on hylännyt kaiken turhan sankaruuden ja vähentänyt ratkaisevasti Wellsin käyttämiä metaforia, keskittyen koko voimallaan olennaiseen, tuhovoimiltaan ylivertaiseen ja verenhimoiseen viholliseen sekä pienen ihmiseen hätään ja paniikkiin

Tom Cruise jatkaa vahvojen rooliensa sarjaa tapahtumien keskiössä vastuuseen ja vastarintaan kasvavana Ray Ferrierinä jonka isänrakkaus joutuu äärimmäiseen testiin. Dakota Fanning piirtää Rachelinsa taidolla, tuoden julmiin tapahtumiin vieläkin tylympää kontrastia kun hävitystä seurataan hänen kauttaan. Myös Tim Robbinsin selkkauksessa seonnut Harlan Ogilvy on mies paikallaan, tuoden tarinaan hyisen jännitteen psykoottisella käyttäytymisellään.

Yksi 2000-luvun komeimmista scifileffoista nähdään 4-kanavalla lauantaina 3.9.2016 kello 23.25 alkaen.

Lähde: 
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016