Alkuperäinen nimi: 
Storks
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2016
Valmistusmaa: 
Tuottaja: 
Ikäsuositus: 
7
Kesto: 
87
Haikarat
Jussi U. Pellonpää, To, 06/10/2016 - 17:29

Elokuva

Niin kauan kuin kukaan muistaa, Haikaravuorelta on aina toimitettu vauvoja. Mutta 18 vuotta sitten, kun haikara Jasper (Danny Trejo) sai hermoromahduksen ja kadotti kuskaamansa lapsen osoitetiedot, siivekkäät ovat tehneet jotain vallan muuta. Nyt inhan Jehun (Kelsey Grammer) johtama Kivijalka.com toimittaa kaikkea paitsi vauvoja, ja tekee samalla paljon rahaa. Samaan aikaan kun kunnianhimoinen haikara Junior (Andy Samberg) saa kuulla nousevansa firman hierarkiassa, Jasperin vuoksi Haikaravuorelle orvoksi jäänyt, äärimmäisen tapaturma-altis Tuuli (Katie Crown) saa siirron kirjeosastolle ja onnistuu aiheuttamaan katastrofin, johon liittyy myös vanhempiensa kiireiden vuoksi yksinäisen uutta pikkuveljeä toivonut Leevi (Anton Starkman)

Menestyneitä komedioita (Forgetting Sarah Marshall, 2008), Keikkaa pukkaa (2010), Viiden vuoden kihlaus (2012), Naapurit (2014) ja Naapurit 2 (2016) mm. Jason Segelin ja Seth Rogenin kanssa työstänyt Nicholas Stoller ohjaa ensimmäisen animaationsa ja tekee sen kaikin puolin tasokkaasti. Stollerin ja Doug Sweetlandin kimppakivakuva kulkee vauhdilla eikä kekseliään seikkailun tiimellyksessä unohdeta sanomallista kommentaariakaan, joista osansa saavat niin uraorientoituneet vanhemmat kuin myös kaiken inhimillisyyden rahan tieltä lakaiseva bisnesajattelu. Teknisesti jälki on piristävän omaperäistä ja yksityiskohdissaan rikasta. Varsinkin lukuisista lintuhahmoista saadaan irti paljon persoonallisuutta hiukan samaan tapaan kuin Madagascarin pingviineissäkin, jotka saavatkin kunnon löylytyksen yhdessä elokuvan hillittömimmistä taistelukohtauksista, joka käydään varsin vähin äänin.

Kotimaan dubissa niin Tuulina pölisevä Hanna Mönkäre kuin Juniorina hauskuttava Antti Lang tekevät erinomaisen hyvää työtä. Kaksikon verbaalitykityksissä on synkka paremmin kuin kohdallaan. Kaikin puolin onnistuneen käännöksen takana ovat myös alan veteraanit Markus Bäckman (Jehu), Tero Koponen (Pulu), Veeti Kallio (Jasper) sekä nuoremman polven kukkopojat Roope Salminen ja Jon-Jon Geitel, jotka antava äänensä susihukille Alfa ja Beta.

Yhteenveto

Vauhdikas, nokkela ja hauska kokoperheen piirretty, jonka parissa viihtyy aikuisempikin animaatioiden ystävä.Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016