KILPAILU ON PÄÄTTYNYT: Koe karhun syleily ja osallistu The Revenant -kilpailuun.
Jussi U. Pellonpää, Su, 22/05/2016 - 01:01

FilmiFINin ja Fox-Paramountin The Revenant -kilpailu on päättynyt ja onnellisten voittajien löytyvät paikoista nimeltä Tampere, Hämeenlinna ja Taivalkoski.

Haettaessa Leonardo Di Caprion parasta roolisuoritusta, äänet jakaantuivat tasaisesti miehen koko  pitkälle uralle aina Baz Luhrmanin elokuvasta  William Shakespearen Romeo + Juliasta lähtien. Kolme eniten kannatusta saanutta elokuvaa olivat lopulta Steven Spielbergin hieno Catch Me If You Can, Christopher Nolanin upea Inception sekä voittajaksi noussut, Martin Scorsesen hengästyttävä The Wolf of Wall Street. Paras survivaaliseikkailu keräsi sekin ääniä monen laatuleffan ympärille, mukaan lukien niin John Hillcoatin Tie - The Road, Roman Polanskin Pianisti, Frank Marshallin Alive! ja Ang Leen Piin elämä. Voiton vei kuitenkin hieman yllättäenkin, mutta taatusti ansaitusti Robert Zemeckisin Cast Away - tuuliajolla, pääosassaan Tom Hanks. Tom Hardyn uran tähän astisista töistä parhaat olivat FilmiFINin lukijoiden mielestä nimirooli Nicolas Winding Refiin elokuvassa Bronson, Bondurantin lestinheittäjäperheen vanhin veli John Hillcoatin leffassa Laittomat, Mad Max George Millerin tykityksessä Mad Max: Fury Road sekä voittajaksi noussut Bane, Christopher Nolanin Bat-trilogian huipennuksessa Yön ritarin paluu. FilmiFIN ja Fox-Paramount kiittävät kaikkia kilpailuun osallistuneita.

1820-luvulla joukko raavaita miehiä ovat kapteeni Andrew Henryn (Domhnall Gleeson) johdolla turkismetsällä, kun vihamielisten Arikara-intiaanien hyökkäys katkaisee karusti ansaitsemisen. Pakomatkalla ryhmän oppaana puoliverisen poikansa Hawkin (Forrest Goodluck) kanssa toimiva Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) joutuu karhun julmasti raatelemaksi, ja jää petollisen John Fitzgeraldin (Tom Hardy) tekojen seurauksena lopulta yksin keskelle vihamielistä erämaata ja rankkaa talvea. Mutta mikään ei pidä ihmistä elossa ja lämpimänä niin kuin koston liekki, jonka voimin Glass raahautuu vaarasta toiseen, ja samalla koko ajan askeleen lähemmäs Fitzgeraldia.

The Revenant on yhtä aikaa rujo ja raaka toimintaelokuva kuin myös psykologinen tutkielma ihmisestä äärimmäisten koettelemusten keskellä. Julma survivaali on myös teknisesti yksi alkaneen vuoden upeimpia elämyksiä.

Lue myös The Revenantissa Bridgerin roolissa nähtävän Will Poulterin haastattelu, jossa nuori nouseva tähti muistelee elokuvan haastavia kuvauksia. FilmiFINille yksinoikeudella myönnetyn haastattelun löydät helposti täältä.

Vastaa kolmeen allaolevaan kysymykseen ja olet mukana arvonnassa. Muista ilmoittaa vastauksessasi haluatko DVD:n vai Blu-rayn.

1. Mikä on mielestäsi Leonardo DiCaprion paras elokuva?
2. Mikä on mielestä kaikkien aikojen paras selviytymisseikkailu?
3. Mikä on mielestäsi Tom Hardyn paras roolityö?

Kilpailuun osallistut lähettämällä vastauksesi, nimesi ja yhteystietosi (katuosoite ja sähköpostiosoite) osoitteeseen kilpailut[at]filmifin.com. Vastausaika päättyy maanantaina 30.05.2016 klo: 00.01.

Palkinnot arvotaan kaikkien vastanneiden kesken ja voittajille ilmoitetaan tuloksesta henkilökohtaisesti. Yhteystietoja ei käytetä suoramarkkinointiin.

Lähde: 
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016