KILPAILU ON PÄÄTTYNYT: Lennä lailla kotkan: Osallistu Eddie The Eagle -kilpailuun.
Jussi U. Pellonpää, Pe, 29/07/2016 - 10:24

FilmiFINin ja FOX-Paramountin Eddie The Eagle -kilpailu on päättynyt ja sen voittajat löytyvät seuraavilta paikkakunnilta: Helsinki, Kolari, ja Espoo. FilmiFIN ja Fox-Paramount onnittelevat jokaista yhdessä ja erikseen.

Parhaaksi urheilijoista kertovaksi elokuvaksi FilmiFINin lukijat äänestivät tiukan väännön jälkeen, ja hiukan ehkä yllättäenkin, Aleksi Mäkelän elokuvan Matti, joka kertoo mäkihyppylegenda Matti Nykäsestä. Mediassa tolkuttomasti tilaa saanut moniongelmainen urheilija voitti muuten myös kaikkien aikojen parhaan mäkihyppääjän tittelin. Urheiluleffoista pisteitä keräsivät myös mm. Lämäri, Rocky, Kelkkajengi, Raging Bull - kuin raivo härkä, Million Dollar Baby sekä Taistelija - The Fighter. Hugh Jackmanin parhaaksi roolityöksi arvioitiin osa elokuvassa The Prestige. Kakkoseksi kohosi hieno veto leffassa Les Miserablés ja kolmanneksi ikoninen Wolverine. Nykäsen jälkeen mäkihyppääjien kunniataulukkoon kiilasivat niin ikään suomalaiset, eli yhä kilpaileva kuningaskotka Janne Ahonen ja nykyään myös paluuta hyppyriin tekevä Toni Nieminen.


FilmiFIN
ja Fox-Paramount kutsuvat sinut mukaan vuoden 1988 Galgaryn talviolympialaisiin jännittämään, miten maailman huonoimman mäkihyppääjän Eddie Edwardsin kisassa käy.

On vuosi 1973. Jo pienestä pitäen Michael "Eddie" Edwards (Taron Egerton) on unelmoinut osallistuvansa olympialaisiin kotimaansa Englannin edustajana. Sääli vain, ettei kömpelö poika tunnu hallitsevan mitään urheilulajia aitajuoksusta moukarinheittoon. Aikaa kuluu, mutta menestystä ei tule. 1987 nuori herra keksiikin osallistua talvikisoihin, ja pääsee mukaan jopa alppilajien karsintoihin, mutta jätetään tylysti rannalle, koska pikkuisen liian arkisena ei edusta päättäjien haluamaa olympiamateriaalia. Seuraava yritys onkin sitten uhkarohkea, olla ensimmäinen brittiläinen mäkihyppääjä sitten vuoden 1929 legendan Percy Legardin ja osallistua vuoden 1988 Galgaryn talviolympialaisiin. Periksiantamaton Eddie matkaa Saksan Garmisch-Partenkircheniin, jossa talkkarin hommia hoitelee entinen mäkihyppylahjakkuus, mutta nykyinen juoppo Bronson Peary (Hugh Jackman). Monen mutkan kautta kaksikko aloittaa kummallekin kivuliaan yhteistyön ja yrityksen lyödä Britannian olympiakomitean hypyille vain ja ainoastaan estääkseen Eddietä osallistumasta uudelleen määrittämät karsintapituudet.

Ei tarvitse edes olla viime vuosituhannella syntynyt, kun nimi Eddie Edwards tuntuu tutulta. Samaan aikaan kun Matti Nykänen lensi uransa kirkkaimmalla huipulla, nuori Eddie valloitti kaikkien urheilua seuraanneiden ihmisten sydämet silkalla sinnikkyydellään, vaikkei koskaan voittanutkaan muuta kuin itsensä. Miehen tarinan kertoo faktaa ja fiktioita sekoittaen Dexter Fletcherin mainion symppis ja hauska, mutta myös varman päälle pelattu Eddie The Eagle. Kaikesta tuttuudestaan huolimatta Eddie The Eagle on silti todellinen feel-good movie, hyväntahtoinen ja hassusti koskettava elokuva, jonka synnyttämä hymy ei häivy kasvoilta edes lopputekstien jälkeen.

Eddie The Eagle ei ole lähelläkään mestariteosta, mutta se on silti yksi kuluvan vuoden mukavimmista elokuvista. Kertomus puhtaasta spiritistä ja kotkasta, joka lensi koko maailman sydämiin.

Vastaa kolmeen allaolevaan kysymykseen ja olet mukana arvonnassa, jonka palkintoina on 3 (kolme) Eddie The Eagle -elokuvaa. Muista ilmoittaa vastauksessasi haluatko DVD:n vai Blu-rayn.

1. Mikä on mielestäsi paras urheilijoista kertova elokuva?
2. Mikä on mielestäsi Hugh Jackmanin paras elokuva?
3. Kuka on kaikkien aikojen paras mäkihyppääjä?

Kilpailuun osallistut lähettämällä vastauksesi, nimesi ja yhteystietosi (katuosoite ja sähköpostiosoite) osoitteeseen kilpailut[at]filmifin.com. Vastausaika päättyy maanantaina 08.08.2016 klo: 00.01.

Palkinnot arvotaan kaikkien vastanneiden kesken ja voittajille ilmoitetaan tuloksesta henkilökohtaisesti. Yhteystietoja ei käytetä suoramarkkinointiin.

Lähde: 
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016