KILPAILU ON PÄÄTTYNYT. Nyt nyrkit ja kynät heilumaan!
Jussi U. Pellonpää, Ma, 27/02/2017 - 07:33

 

FilmiFINin ja Fox-Paramountin Jack Reacher: Never Go Back -kilpailu on päättynyt ja voittajat löytyivät seuraavilta paikkakunnilta: Joensuu, Lehmo ja Taivalkoski.

Vuoden 2016 parasta elokuvaa äänestettäessä kovin kamppailu käytiin kahden sarjakuviin perustuvan elokuvan välillä. Rinta rinnan finaaliin menivät kaksi hienosti totutusta poikennutta sarjakuvasovitusta, Deadpool ja Suicide Squad, joista pitemmän korren vei lopulta parin herjan enemmistöllä Deadpool. Ääniä saivat toki myös monet muut hienot elokuvat, kuten Hacksaw Ridge, The Big Short, The Revenant ja The Arrival sekä iloisimpina yllätyksinä myös kotimaiset Hymyilevä mies ja Love Records – Anna mulle lovee.

Tom Cruisen parasta elokuvaa haettaessa hajonta oli melkoinen. Ääniä saivat mm. Born on the Fourth of July, Maailmojen sota, Rain Man, The Last Samurai, Top Gun, Eyes Wide Shut sekä Oblivion. Tavoistaan poiketen FilmiFINin toimituskin osallistui kinkereihin ja antoi yksimielisesti äänensä Cruisen elokuvalle Vanilla Sky. Mutta te, hyvät lukijat, äänestitte voittajaksi Michael Mannin hienon urbaanitrillerin Collateral - väärä aika, väärä paikka.

Ja hajonnasta puheen ollen, sitä vasta löytyikin haettessa oman elokuvansa ansaitsevia sankareita. Listalle nousivat mm. Räkä ja Roiskis, Henry Chinaski, Lassi ja Leevi, Discworld -kirjojen Kuolema, Kvanttivaras -kirjoista tuttu Jean la Flambeur, Batmanin sidekick Robin ja Tapani Baggen historiallisten seikkailuromaanien tehopakkaus Väinö Mujunen.

FilmiFIN ja Fox-Paramount onnittelevat voittajia ja kiittävät kaikkia kilpailuun osallistuneita.

 

FilmiFIN ja FOX-PARAMOUNT aloittavat vuoden 2017 leffaskabat astetta järeämmällä jyristyksellä, kun koneeseen ladataan Jack Reacher: Never Go Back.

Entinen sotapoliisi, nykyinen maankiertäjä ja tinkimätön oikeudenpuolustaja Jack Reacher (Tom Cruise), päätyy jälleen keskelle toimintaa, kun hän menee tapaamaan entisen yksikkönsä uutta komentajaa, majuri Susan Turneria (Cobie Smulders) ja saa kuulla tämä joutuneen pidätetyksi maanpetoksesta. Reacher ei tietenkään niele syytteitä ja ennen pitkää mies törmääkin suureen salaliittoon, joka pitää sisällään murhia, kidnappauksen, huume- ja asekauppaa, vakoilua sekä laajamittaisen kähminnän, jonka operaattorit ovat valmiita tekemään mitä tahansa pysyäkseen poissa päivänvalosta. Hektiseksi menevän, tappeluiden ja yhteenottojen täyttämän reissun aikana Reacherin maailman tupsahtaa myös 15-vuotias Samantha Dutton (Danika Yarosh), joka saattaa olla hyvinkin läheistä sukua kovanyrkkiselle sankarillemme.

Christopher McQuarrien vuonna 2012 ohjaama ja käsikirjoittama Jack Reacher - Tappajan jäljillä oli ilahduttavan perinteikäs salaliittotrilleri parhaassa 1970-lukulaisessa hengessä aina esillepanoaan ja tyyliteltyjä toimintajaksojaan myöten. Mukavasti menestynyt elokuva esitteli samalla suurelle yleisölle kirjailija Lee Childin luoman ja miljoonamyyntiin kohonneen Jack Reacherin, joita on julkaistu jo yli kaksikymmentä. Edward Zwickin ohjaama jatko-osa, Jack Reacher: Paluu päämajaan, jatkaa oman käden oikeuteen luottavan ex-poliisin raatorikkaita retkiä.

Tom Cruise jatkaa Reacherina ensimmäistäkin osaa vakavampana, tehostaen sanomisiaan lähinnä viittomakielellä ja tuliaseilla. Hauskasta Ensisilmäyksellä -tv-sarjasta (How I Met Your Mother, 2005-2014) tuttu Cobie Smulders pärjää hyvin isommallakin foorumilla, saaden myös tilaa toimintakohtauksissa. Danika Yaroshin rooli Reacherin mahdollisena tyttärenä jää muilutusten ja mukilointien keskellä selvästi sivurooliin. Pääpahiksina röyttyävät Patrick Heusingerin nimeton tappaja sekä hölmön Pako -tv-sarjan (2005-2009) pervona Tea-Bagina läpi lyönyt Robert Knepper kenraali Harknessina. Sivummalla nähdään mm. Holt McCallany eversti Morganina ja Aldis Hodge Reacherille kaunaa kantavana entisenä alaisena kapteeni Espinina.

Vastaa kolmeen allaolevaan kysymykseen ja olet mukana 3 (kolmen) Jack Reacher: Never Go back -elokuvan arvonnassa. Muista ilmoittaa vastauksessasi haluatko DVD:n vai Blu-rayn.

1. Mikä oli mielestäsi vuoden 2016 paras elokuva?

2. Mikä on Tom Cruisen paras elokuva?

3. Kuka muu, vielä toistaiseksi vain kirjojen sivuilla seikkaileva, sankari ansaitsisi oman elokuvan?

Kilpailuun osallistut lähettämällä vastauksesi, nimesi ja yhteystietosi (katuosoite ja sähköpostiosoite) osoitteeseen toimitus[at]filmifin.com. Vastausaika päättyy maanantaina 27.2.2017 klo: 00.01.

Palkinnot arvotaan kaikkien vastanneiden kesken ja voittajille ilmoitetaan tuloksesta henkilökohtaisesti. Yhteystietoja ei ole ikinä käytetty, eikä tulla ikinä käyttämäänkään suoramarkkinointiin.Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016