KILPAILU ON PÄÄTTYNYT: Ota osasi menestyksestä ja osallistu Joy -kilpailuun.
Jussi U. Pellonpää, Ma, 09/05/2016 - 01:01

FilmiFINin ja FOX-PARAMOUNTIN Joy -kilpailu on päättynyt ja voittajat löytyivät tällä kerralla Kuopiosta, Lehmosta ja Porista.
David O. Russellin parasta elokuvaa äänestettäessä kilpailu oli äärimmäisen tiukka, sillä ääniä saivat tasaisesti kaikki Russellin elokuvat. Lopulta vasta FilmiFINin toimituksen salaisessa lippuäänestyksessä voittajaksi nousi Unelmien pelikirja, pisteellä ohi elokuvan Kolme kuningasta. Yhtä lailla tiukka oli äänestys Jennifer Lawrencen parhaasta roolisuorituksesta, sillä sen voitti Unelmien pelikirja, joka sai ainoastaan yhden äänen enemmän kuin toiseksi tullut Winter`s Bone.

FilmiFIN ja FOX-PARAMOUNT kiittävät kaikkia osallistuneita ja onnittelevat voittajia.

Omaperäinen ja -päinen ohjaaja David O. Russell jatkaa omaperäisten ja -päisten elokuviensa tekemistä. Rönsyilevän rikas epookki Joy on tavallaan luonnollinen jatkumo tiellä, joka alkoi Kolmesta kuninkaasta (1999), jatkui Taistelijalla (2010) ja siitä Unelmien pelikirjan (2012) jälkeen American Hustleen (2013), vaikkakin sen suuntaan jos toiseenkin sinkoileva lineaarisuus muistuttaakin paikoin jopa Russellin oudointa esitystä, vuoden 2004 elokuvaa I Heart Huckabees.

Joy (Jennifer Lawrence) on nuori nainen, jolla on unelma, unelma menestyä omin avuin, mutta tiellä ryysyistä rikkauksiin on suuria esteitä, joista vähin ei suinkaan ole Joyn oma suku. Suuren talon yläkerrassa äiti Carrie (Virginia Madsen) lojuu päivät pitkät makuuhuoneessa ja katselee saippuaoopperoita, kellarissa asustelee Joyn ex-siippa Tony (Edgar Ramirez), joka haaveilee laulajan urasta, sekä Joyn eronnut isä Rudy (Robert DeNiro), joka on tullut uuden nuoren rakkaansa dumppaamaksi ja palaa takaisin kotiin. Lisäpaineita tuovat vielä Joyn kaksi lasta ja kitkeränkatkera sisko Peggy (Elisabeth Röhm), sekä suuri sakki satunnaisia vierailijoita. Vaikka elämä tuntuu olevan pettymyksiä pettymysten perään, ja useimmiten omien läheisten aiheuttamina, Joy jaksaa etsiä sitä jotain, joka avaisi ovet menestykseen. Kaikki muuttuu, kun kuvioon astuu TV-shop-kanavan pääjehu Neil Walker (Bradley Cooper), jonka kautta kotitaloudet vihdoin löytävät Joyn suurimman innovaation, tuotteen, jota ilman ei yksinkertaisesti kukaan voi tulla toimeen.

Amerikkalaisen bisnesmogulin ja yli sadan patentoidun innovaation miljonäärikeksijän Joy Manganon elämäntarinaa varsin vapaalla kädellä seuraileva, Russellin ja Annie Mumolon käsikirjoitukseen pohjaava elokuva hyppii ja nykii genrestä toiseen, vaihtelee virettä karheasta perhedraamasta ilkeän sarkastiseen komediaan ja aina saippuaoopperoiden kautta traagisiin ihmiskohtaloihin, unohtamatta bisnesmaailman raateluhampaiden estotonta esittelemistä. Hengästyttävä ja tunnetiloiltaan tavallista tuhdimpi paketti kirpeää draamaa ja komediaa.

Osallistu FilmiFINin ja FOX-PARAMOUNTIN Joy -kilpailuun ja voit voittaa Joy -elokuvan haluamassasi formaatissa. Vastaa kolmeen allaolevaan kysymykseen ja olet mukana arvonnassa. Muista ilmoittaa vastauksessasi haluatko DVD:n vai Blu-rayn.

1. Mikä on mielestäsi David O. Russellin paras elokuva?
2. Ketkä näyttelijät ovat voittaneet hänen elokuvistaan Oscar-palkinnot?
3. Mikä on mielestäsi Jennifer Lawrencen paras roolityö??

Kilpailuun osallistut lähettämällä vastauksesi, nimesi ja yhteystietosi (katuosoite ja sähköpostiosoite) osoitteeseen kilpailut[at]filmifin.com. Vastausaika päättyy maanantaina 09.05.2016 klo: 00.01.

Palkinnot arvotaan kaikkien vastanneiden kesken ja voittajille ilmoitetaan tuloksesta henkilökohtaisesti. Yhteystietoja ei käytetä suoramarkkinointiin.

Lähde: 
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016