Kilpailu on päättynyt: Puhdasta Bayhemia: Osallistu 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi -kilpailuun.
Jussi U. Pellonpää, La, 18/06/2016 - 12:42

Voittajat löytyivät tälle kerralla seuraavilta paikkakkunnilta: Kirkkonummi, Tampere sekä Espoo. Onnea kaikille voittajille.

Äänestyksessä ohjaaja Michael Bayn parhaasta elokuvasta, voiton vei The Rock - paluu helvettiin kun kakkoseksi kiilasi Bad Boys 2. Paras tositapahtumiin perustuva sotaelokuva on FilmiFINin lukijoiden mielestä Tuntematon sotilas (se alkuperäinen) ja paras sotelokuva Pelastakaa sotamies Ryan. Kakkoseksi nousi Ilmestyskirja Nyt! ja kolmannen sijan sai Tuntematon sotilas.

FilmiFIN
ja Fox-Paramount kutsuvat sinut mukaan rankalle sotaretkelle huippuvaaralliseen Libyaan syksyllä 2012.

Kun diktaattori Muammar Gaddafi kuoli vuonna 2011, Libya joutui valtatyhjiöön ja alkoi monien maan sisäisten ryhmittymien taistelu, joka kasvoi lopulta sisällissodaksi. Vuonna 2012 USA:lla ei enää ollut Libyassa suurlähetystöä, vaan pieni diplomaattinen edustusto Bengasissa, Libyan toiseksi suurimmassa kaupungissa. Vain mailin päässä konsulaatista sijaitsi myös CIA:n salainen tukikohta The Annex, jonka virkailijoita suojasi kuuden miehen ryhmä yksityisen Global Response Staffin palkkalistoilla. Kun suurlähettiläs päättää syyskuun 11. päivänä vuonna 2012 pitää vahvasta vastustuksesta huolimatta julkisen tilaisuuden, koko helvetti räjähtää käsiin. Ansar al-Sharian ääri-islamistiset joukot saartavat niin konsulaatin kuin tukikohdankin, eikä maassa salaa olevilla operatiiveilla ole mahdollisuutta kutsua apua polittiisen selkkauksen pelossa.

Michael Bayn 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi on ultraväkivaltainen rekonstruktio todellisista tapahtumista Mitchell Zuckoffin kirjan pohjalta. Minuuttiaikataululla etenevä elokuva onnistuu luomaan hyvän vainoharhaisia jännitteitä tilanteessa, jossa vihollisen läsnäolosta ei väkijoukkojen keskellä voi olla varma ennen kuin joku avaa tulen, sillä niin ystävällismielisten joukkoon laskettava Helmikuun prikaati kuin armoton vihollinenkaan eivät pukeutuneet univormuihin, joista heidät olisi voinut tunnistaa. Julkituonti on tuttua Bayhemia aina värimaailmoja myöten. Toimintakohtauksissa on kineettistä energiaa muutamankin voimalaitoksen verran Bayn roiskiessa räjähteitä ja ruhjoutuvia ruumiita pitkin pitäjää. Touhu on pitkälti käsityötä digipommien sijaan, ja se tuokin verisiin yhteenottoihin aimo annoksen realismia.

Vastaa kolmeen allaolevaan kysymykseen ja olet mukana arvonnassa. Muista ilmoittaa vastauksessasi haluatko DVD:n vai Blu-rayn.

1. Mikä on mielestäsi Michael Bayn paras elokuva?
2. Mikä mielestäsi on paras tositapahtumiin perustuva sotaelokuva??
3. Mikä on mielestäsi paras sotaelokuva?

Kilpailuun osallistut lähettämällä vastauksesi, nimesi ja yhteystietosi (katuosoite ja sähköpostiosoite) osoitteeseen kilpailut[at]filmifin.com. Vastausaika päättyy maanantaina 27.06.2016 klo: 00.01.

Palkinnot arvotaan kaikkien vastanneiden kesken ja voittajille ilmoitetaan tuloksesta henkilökohtaisesti. Yhteystietoja ei käytetä suoramarkkinointiin.

Lähde: 
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016