Mother`s Day
Jussi U. Pellonpää, To, 28/04/2016 - 00:00

Elokuva
Kaikkien äitien ikioman merkkipäivän lähestyessä kovaa vauhtia, neljän omissa kulisseissaan asustelevan ihmisen elämät tulevat risteyskohtiin, joiden jälkeen mikään ei ole kuin ennen. Avioerostaan toipuileva Sandy (Jennifer Aniston) saa kuulla yhä läheisen miehensä Henryn (Timothy Olyphant) menneen uusiin naimisiin nuoren Tinan (Shay Mitchell) kanssa.  Siskokset Jess (Kate Hudson) ja Gabi (Sarah Chalke) ovat jo vuosia sitten vieraantuneet äidistään Flosta (Margo Martindale) ja salanneet tältä suuria asioita. Leskeksi jäänyt yksinhuoltaja isä Bradley (Jason Sudeikis) kaipaa yhä sodassa kaatunutta vaimoaan (Jennifer Garner), tv-julkkis Miranda Collins (Julia Roberts) miettii yhä nuorena adoptioon antamaansa tytärtään ja nuori äiti Kristin (Britt Robertson) miettii kuka saattaisi hänet alttarille stand Up-koomikoksi halajavcan poikaystävänsä Zackin (Jack Whitehall) kanssa.

Siirappisilla episodikuvillaan Ystävänpäivä (2010) ja New Year`s Eve (2011) uudelle uralle urennut veteraaniohjaaja Garry Marshall jatkaa siitä, minne viimeksi jäi, seuraa höyhenen kevyellä otteella useampaa satunnaiselta tuntuvaa tapahtumaketjua, jotka kuin taikaiskusta liittyvät lopulta enemmän tai vähemmän yhteen. Pohjimmiltaan symppis ja kaikin puolin hyvää tarkoittava draamakomedia, jossa hassut tapahtumat seuraavat mekaanisen varmasti koskettavampia kohtauksia, on kuiten hiottu niin särmättömäksi, että lopputulema on varsin yhdentekevä ja mitäänsanomaton tuote, jota Hollywood on pukannut tasaisin väliajoin valkokankaille jo vuosikausia.

Tom Hinesin, Lily Hollanderin, Anya Kochoffin ja Matthew Walkerin kirjoittamissa kohtaloissa käsitellään kyllä vakavampiakin aiheita aina muukalaisvihasta vastuunkantamiseen, mutta jokaista hiukankin tärkeämpää topikkia vain hipaistaan pinnalta, ennalta-arvattavien käänteiden ja helpon huumorin sutkauksin. Kyse on menneisyyden haavoista ja niiden parantumisesta, mutta jutunjuuren tarjoamat laastarit pipeihin ovat kovin heppoisia ja suoraan tv-psykologeilta varastettuja. Kuvaavaa kokonaisuudelle onkin, että ne painavimmat sanat äideistä sanovat kutsuille tilattu klovni ja lavakoomikko.

Taitavat ja kokoneet näyttelijät tekevät toki hyvää työtä keskushenkilöiksi nousevien Jennifer Anistonin, Julia Robertsin, Kate Hudsonin ja Jason Sudeikisin johdolla, mutta mihinkään sen haastellisempaan tulkintaan ei kenenkään tarvitse pyrkiä. Tärkeimmissä sivurooleissa nähdään lisäksi mm. Cameron Esposito, Aasif Mandvi, Loni Love, Brandon Spink sekä Matthew Walker. Kuvissa piipahtavat myös Jon Lovitz, sekä jo vuosikausia Marshallin elokuvissa vakkarina nähty Hector Elizondo.

Yhteenveto
Hyväsydämistä, mutta niin puhtaaksi mankeloitua Hollywood-pullaa, että yksikään maku ei erotu joukosta.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016