Naapurit 2
Jussi U. Pellonpää, Pe, 06/05/2016 - 00:00

Elokuva
Kun Mac ja Kelly Radner (Seth Rogen ja Rose Byrne) saivat pari vuotta sitten kovan sodan jälkeen lopulta jonkinlaisen konsensuksen naapuriin muuttaneen, riehumisesta uskonnon tehneen oppilaskunta Delta Psi Betan kanssa, elämä rauhoittui. Nyt kun toista lastaan odottavat Radnerit ovat myymässä taloaan, he saavat huomata salaman iskevän samaan paikkaan kahdesti. Deltan entiseen taloon kun majoittuu aivan mahdottoman Shelbyn (Chloë Grace Moretz) liidaama Kappa Nu -sisarkunta, naispaholaisten legioona, joille bailut ja konnankoukut viattomia sivullisia kohtaan kasvavat aivan uusiin sfääreihin. Saadakseen Kappa Nulle rahaa talon vuokraan, tytöt palkkaavat konsultikseen Deltan vanhan johtajan, Teddy Sandersin (Zac Efron), joka kantaa yhä kaunaa Radnereille.

Nicholas Stollerin parin vuoden takainen Naapurit (2014) teki maailmalla liki 300 miljoonan dollarin tuotot, joten jatko-osa legendaarisen Delta-jengin jälkeläiselle oli vain ajan kysymys. Sen mitä ensimmäisenkin kohelluksen kirjoittaneet Andrew Jay Cohen ja Brendan O’Brien ovat tälle kerralle muuttaneet, on vitsien törkeyden ja kostoiskujen kipukynnyksen nosto, sekä hornanhenkien muuttaminen pojanklopeista tytöiksi.

Ja siinä kaikki, sillä lopputulema on pelkkä venytetty putki fuckeja ja cockeja muutamalla pussylla höystettynä. Jotkut vitseistä osuvat väkisinkin kohdilleen, mutta muuten rahastuksen maku leijuu vahvana löyhkänä ilmassa.

Seth Rogen on oma röhöttävä itsensä, eikä muukaan jengi nyt välttämättä loista koomikon rinnalla. Radnereiden pölvästikavereina nähdään jälleen Ike Barinholtz ja Carla Gallo, mutta varsinaisen idioottiroolin ovat tekijät Zac Efronille antaneet, sillä kaikki se karisma, joka toimi Teddyn osalta ykkösessä, on nyt täysin riisuttu naurettavilla typeryyksillä.

Viimeksi köykäisessä scifistelyssä 5. aalto (2016) nähty Chloë Grace Moretz tuntuu eksyneen tyystin väärään elokuvaan, eikä tukea tule tämän parhaiksi systereiksi palkatuilta Kiersey Clemonsilta (pakollinen afroamerikkalainen) tai Beanie Feldsteinilta (pakollinen paksu). Sivummalla vilahtavat Frendien Phoebe Lisa Kudrow koulun rehtorina ja tv-psykiatri Frasierina taaloja tahkonnut Kelsey Grammer Shelbyn isänä.

Yhteenveto
Huonoja herjoja ja auttamattoman typeriä käänteitä tylsässä paketissa.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016