Poutapilviä ja lihapullakuuroja 2
Jussi U. Pellonpää, Pe, 29/11/2013 - 00:00

Elokuva
Keksijä Flint Lockwood (Bill Hader) saa huomata, että hänen aiempi innovaationsa, ruokaa vedestä maahan sadettanut laitteensa on ottanut askeleen evoluution eturintamassa ja synnyttää nyt kiihtyvällä tahdilla ruokaeläimiä, jotka uhkaavat pian levitä kotisaareltaan Swallow Fallsista myös muualle maailmaan. On jälleen kiinni Flintistä ja hänen ystävistään, syökö syötävä koko sivilisaation vai onko häämöttävän katastrofin takana jokin vieläkin katalampi suunnitelma?

Cody Cameronin ja Kris Pearnin kimppakiva Poutapilviä ja lihapullakuuroja 2 jatkaa yhtä vauhdikkaalla linjalla kuin Judi ja Ron Barrettin kirjan pohjalta vuonna 2009 ensi-iltansa saanut hittipätkä Poutapilviä ja lihapullakuuroja. Tällä kerralla surrealismi nousee toiseen potenssiin, ja eläviksi eläimiksi muuttuneista ruoka-annoksista, tacokrokoista, hippopotuista, hampparihämiksistä, rapuapinoista ja varsinkin aina vain hullummaksi menevän tv-sarja South Parkin pikkukundi Iken mieleen tuovista suolakurkuista saadaan paljon irti. Kohelluksessa piisaa myös yhtäläisyyksiä moniin muihin hittielokuviin, mm. Avatar ja Jurassic Parkit, joiden bongaaminen keskeltä kaahausta pelittävät näppärinä bonuksina. Vaikka fokus alkaakin muutamasti kaiken kohkaamisen keskellä sumeta, värikylläinen animaatio räiskyy ja paukkuu hillittömällä energialla, pitäen myös aikuiskatsojan moninaisella menullaan kylläisenä alusta loppuun.

Venkula Bill Hader jatkaa Flint Lockwoodin äänenä varmalla otteella, vierellään yhä lailla ykkösleffasta tuttu Anna Faris tämän meteorologityttöystävänä Samina. Sivurooleissa kuullaan mm. Andy Sambergia Flintin ikiaikaisena vihamiehenä Brentinä, Will Fortea Flintin suurimpana idolina, suurkeksijä Chester V:nä, ja James Caania Flintin kalastusta rakastavana isänä, Tim Lockwoodina. Mr T.:n korvaa Terry Crews paikallispoliisi Earl Devereauxina, Benjamin Bratt on Samin kuvaaja Manny ja Neil Patrick Harris Flintin nokkela lemmikkiapina Steve. Suomidubissakin jatkavat ensimmäisestä elokuvasta tutut äänitalentit: Lari Halme on Flint, Paula Vesala Sam, Sasu Moilanen Earl, Juha Paananen iskä-Tim ja Sami Uotila Brent.

Yhteenveto
Vauhko ja vauhdikas ilotulitus, jossa piisaa räiskettä vaikka epilepsian synnyttämiseen.

Anamorfinen: 
Anamorfinen
Levymäärä: 
0
Arvosana DVD:lle: 
Arvosana kuvasta: 
Arvosana äänestä: 
Arvosana bonusmateriaaleista: 
Pakkotekstitys: 
On
Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016