Kun Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) auttoi Spider-Manina tunnettua Peter Parkeria salaamaan todellisen henkilöllisyytensä (Spider-Man: No Way Home, 2022), hän tuli samalla avanneeksi portin multiversumiin, jonka lukuisat ulottuvuudet eivät kaikki suinkaan ole ystävällismielisiä. Strange joutuu muutaman vanhan ystävänsä kanssa kohtaamaan aivan uudenlaisen vihollisen ja ehkä pahimman vastustajan koskaan, itsensä.
Vaikka ohjaaja Sam Raimilla onkin jo plakkarissaan muutamakin (Spider-Man (2002), Spider-Man 2 (2004 )ja Spider-Man 3 (2007)) Marvel-leffa, vanhan Evil Dead -miehen historia puskee yhä läpi. Doctor Strange in the Multiverse of Madnessia voikin kuvailla ensimmäiseksi Marvelin kauhuelokuvaksi, sillä vaihtiin päästyään elokuva on liki puhdasta horrorkuvastoa, hyppyshokkeja sekä paikoin yllättävänkin julmaa synkistelyä. Sehän ei suinkaan ole mikään huono asia, sillä Marvelin parhaissa seikkailuissa yksi tärkeimmistä elementeistä on aina ollut vaihtuva tyyli ja sen yllättävät muutokset.
Ulottuvuuksien ja aikamatkustuksen kanssa leikkivä käsikirjoitus on paikoin seota omaan nokkeluuteensa, mutta pysyy kuitenkin kasassa, vaikka aineksia onkin napattu ties mistä. Samalla multiversumissa seikkailu vaatii katsojalta hyvät pohjat, sillä tapahtumien taustalla ovat niin Marvel -elokuvat kuin esimerkiksi Wanda Vision -sarjakin. Marveleille tuttuun tapaan lopputekstien sekaan on ympätty vielä muutama bonuskohtaus.
Useamman Avengersin jälkeen Benedict Cumberbatch saa vihdoin oman soolojatkonsa elokuvalle Doctor Strange (2016), ja mieshän on kuin syntynyt rooliinsa. Ylimielisellä ja sarkastisella tohtorilla on myös muita puolia, jotka Cumberbatch nostaa taitavasti esille. Paluun tekevät myös Strangen luottokollega Wongia esittävä Benedict Wong, Rachel McAdams Strangen mielitiettynä tohtori Palmerina sekä ihana Elizabeth Olsen Wanda Maximoffina, jolla onkin ratkaiseva osa painajaismaiseksi menevässä vyyhdissä. Uutena kasvona nähdään Xochill Gomezin America Chavez, jolla on avaimet multiversumin portaaleihin, sekä useampikin hauska ja yllättäväkin cameo.
Varsin psykedeeliseksi heittäytyvä Doctor Strange in the Multiverse of Madness on puhdasta Marvel-magiaa ja se, mikä ehkä tarinan kohdalla hävitäänkin, korvataan huimilla visioilla ja tietotaidolla, josta emoyhtiön parhaat seikkailut ovatkin tulleet tutuiksi.
- Kirjaudu sisään lähettääksesi kommentteja