KILPAILU ON PÄÄTTYNYT: Älä jää muiden varjoon, vaan osallistu Hidden Figures -kilpailuun.
Jussi U. Pellonpää, Ma, 12/06/2017 - 07:23

FilmiFINin ja Fox-Paramountin Hidden Figures - Varjoon jääneet -kilpailu on pättynyt.
Juhannuksen jälkeistä elämää piristävät palkinnot matkaavat tällä kerralla seuraaville paikkakunnille: Kolari, Isojoki ja Oulu. Onnittelut voittajille.

Parasta avaruuden valloituksesta kertovaa elokuvaa etsittäessä FilmiFINin lukijat äänestivät kärkeen kaksi elokuvaa, Stanley Kubrickin 1968 valmistuneen klassikon 2001 - Avaruusseikkailu sekä Christopher Nolanin eeppisen elokuvan Interstellar (2014).

Kysyttäessä oman elokuvansa ansaitsevia toidellisia sankareita, vastauksia tuli laidasta laitaan, ja ääniä saivat mm. pääministerimme Juha Sipilä, Bill Gates, Joey DiMaio sekä Viron laulavan vallankumouksen alullepanijat. Voiton kategoriassa nappasi kuitenkin ensimmäinen kuun kamaralle astunut astronautti Neil Armstrong, joka muute saa kun saakin oman elokuvansa ensi vuonna, kun ensi-iltaan tulee Damien Chazellen First Man, pääosassaan Armstrongina Ryan Gosling.
Kevin Costnerin paraaksi elokuvaksi nousi lopulta erinomainen inkkariepookki Tanssii susien kanssa (1990).

 

On vuosi 1961, ja vaikka Yhdysvalloissa on näennäisesti alkaneet tasa-arvoisemmat ajat, rasismia esiintyy yhä kaikkialla. Kun Neuvostoliitto onnistuu laukaisemaan maata kiertävälle radalle satelliitin, alkaa SpaceRace, kilpajuoksu avaruuteen. NASA:n erikoisyksikkö Space Task Group tarvitsee uusia ajattelumalleja, ja sellaisia voisivat tarjota Avaruushallintoon uusina palkatut matemaatikot Katherine Goble Johnson (Taraji P. Henson) ja Dorothy Vaughan (Octavia Spencer) sekä insinööri Mary Jackson (Janelle Monáe), mutta ihonväri asettaa heille esteitä edetä uralla, tai saada edes ideoitaan kuuluviin. Vaikka naisten kollegat, eritoten pääsuunnittelija Paul Stafford (Jim Parsons) ja osastopäällikkö Vivian Mitchell (Kirsten Dunst), näkevät kaiken mustavalkoisena, koko topparoikan pomo Al Harrison (Kevin Costner) on toista maata. Ja kun ihmistietokoneiksi kutsuttu kolmikko saa tilaa ja mahdollisuuden, alkaa aivan uudenlainen historian kirjoitus.

Theodore Melfin ohjaama ja Allison Schroederin kanssa tositapahtumien pohjalta käsikirjoittama Hidden Figures - Varjoon jääneet on asiallinen ja tärkeäkin elokuva todellisista henkilöistä, joiden saavutuksista on tähän asti, syystä tai toisesta, vaiettu. Kolmella afroamerikkalaisella naisella, Katherine  Johnsonilla, Dorothy Vaughanilla ja Mary Jacksonilla, kun oli todella suuri osuus amerikkalaisten onnistuneissa avaruuslennoissa ja lopulta myös kuun valloituksessa.

Pääkolmikko Henson, Spencer ja Monáe ovat hyvässä synkassa keskenään, piirtäen sympaattiset kuvat todellisista esikuvistaan. Kirsten Dunst ja Rillit huurussa-tähti Jim Parsons tekevät varsin yksioikoiset roolityöt omiin napoihinsa tuijottavina  tutkijoina, kun taas Kevin Costnerin Al Harrison tuo karismallaan lämpöä ja ymmärrystä kokonaisuuteen.

Osallistu nyt heti FilmiFINin ja Fox-Paramountin Hidden Figures - varjoon jääneet -kilpailuun, vastaa kolmeen allaolevaan kysymykseen ja olet mukana 3 (kolmen) Hidden Figures -elokuvan arvonnassa. Muista ilmoittaa vastauksessasi haluatko DVD:n vai Blu-rayn. Lue myös elokuvan tähtein, Taraji P. Hensonin, Octavia Spencerin ja Janelle Monáen eksklusiivihaastattelu, jonka löydät helposti vaikka täältä.

1. Mikä on mielestäsi paras avaruuden valloituksesta kertova elokuva?

2. Ketä todellinen sankari ansaitsisi mielestäsi oman elokuvan?

3. Mikä on mielestäsi Kevin Costnerin paras elokuva?

Kilpailuun osallistut lähettämällä vastauksesi, nimesi ja yhteystietosi (katuosoite ja sähköpostiosoite) osoitteeseen toimitus[at]filmifin.com. Vastausaika päättyy maanantaina 26.6.2017 klo: 00.01.

Palkinnot arvotaan kaikkien vastanneiden kesken ja voittajille ilmoitetaan tuloksesta henkilökohtaisesti. Yhteystietoja ei ole ikinä käytetty, eikä tulla ikinä käyttämäänkään suoramarkkinointiin.Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016