KILPAILU ON PÄÄTTYNYT: Luottoluokitus koetuksella. Osallistu Allied -kilpailuun.
Jussi U. Pellonpää, Ke, 22/03/2017 - 19:21

FilmiFINin ja Fox-Paramountin Allied -kilpailu on päättynyt ja erittäin runsaasta osanottajajoukosta  toimituksen onnetar poimi henkilöt, jotka asuvat seuraavilla paikkakunnilla: Vuorela, Rovaniemi ja Jyväskylä. Onnea voittajille, kuten myös kaikille muille kilpailuun osallistuneille, seuraavaksi voi olla teidän vuoronne!

Haettaessa parasta vakoojista ja/tai vastarinnaliikkeen sankareista kertovaa elokuvaa, lukijoiden suosikiksi nousi Steven Spielbergin Vakoojien silta (2016). Toki hajaääniä saivat kymmenet muutkin elokuvat, kuten Casablanca, Kotkat kuuntelevat, Black Book, Notorius – Kohtalon avain ja Valheiden verkko - Body of Lies. Marion Cotillardin paras elokuva oli ylivoimaisella äänisaalilla Pariisin varpunen - Edith Piaf, kun kakkoseksi kiilasi Inception. Ääniä saivat myös Luihin ja ytimiin, Allied, Yön ritarin paluu, Macbeth,  sekä Assassin`s Creed. Brad Pittin parasta elokuvaa ratkaistaessa taistelu ykkössijasta olikin tiukempi, sillä aivan kalkkiviivoille voitosta kisasivat Fight Club sekä Se7en. David Fincherin ohjaamista mestariteoksista voiton vei lopulta sarjamurhatrilleri Se7en. Ääniä Pittin elokuvista keräsi toki moni muukin, kuten Fury, 12 apinaa, Thelma & Louise, Seitsemän vuotta Tiibetissä, Kunniattomat paskiaiset, Kalifornia, Ocean`s Eleven sekä Ja keskellä virtaa joki.

Lähde FilmiFINin ja FOX-PARAMOUNTin mukana vakoojien maailmaan, keskelle Toista maailmansotaa.  

1. näytös. On vuosi 1942 ja Toisen maailmasodan riehuessa kuumana, kanadalainen vakooja Max Vatan (Brad Pitt) saa Ranskan Marokon Casablancassa yhteyshenkilökseen ranskalaisen Marianne Beauséjourin (Marion Cotillard). Salamurhaa suunnittelevan kaksikon tehtävänä on esittää avioparia, mutta tunteet ryöstäytyvät käsistä, eikä Amorin nuolia ole enää mahdollista väistellä. 2. näytös. Muutamaa vuotta Casablancan operaation jälkeen Lontooseen siirtynyt pariskunta on naimisissa ja Anna-tytärkin syntynyt, mutta Maxin maailma romahtaa tämän saadessa kuulla korkealta taholta, että Mariannea epäillään saksalaiseksi kaksoisagentiksi. Vaikka maanpetturuudesta ainoa rangaistus on kuolema, voivatko tunteet olla aitoja, ja jos voivat, ovatko ne tarpeeksi vahvoja uhmaamaan käskyjä?

Robert Zemeckisin lavea ja eeppinen, romantiikalla höystetty vakoilujännäri, teattereissa nimellä Liittoutuneet nähty elokuva on paluu kohti klassista Hollywoodia, ja erityisesti yhtä sen kulta-ajan merkkipaaluista, Michael Curtizin mestarillista Casablancaa (1942). Kerronnassa on glamouria ja jylhyyttä, jota tukee komeasti Don Burgessin briljantti kuvaus, joka hyötykäyttää runsaasti niitä ohjaaja Zemeckisin tutuimpia tavamerkkejä, peilejä. Steven Knightin käsikirjoitus lainaa paitsi lokaation ja tapahtumia, pienin variaatioin myös dialogia miljoonien rakastamasta Humphrey Bogart -klassikosta. Rauhallinen, paikoin jopa viipyilevä kerronta syö aavistuksen tehoja, vaikka kyseessä onkin varsin viihdyttävä ja viileä jännäri, jonka sateiselle lentokentälle sijoittuva finaali palkitsee nostalgian nälkäisen katsojan monin verroin.

Marion Cotillard ja Brad Pitt ovat klassinen pääpari, ensimmäistä kertaa yhdessä esiintyvät supertähdet saivat tabloidien lööppihyeenat hyppimään innostuksesta romanssihuhuilla, mutta ulkokohtaiset raportoinnit eivät yhtään vähennä sitä faktaa, että molemmat näyttelevät roolinsa erittäin hyvin. 

Perinteitä kunnioittava ja nostalgiaa henkivä, taitavasti rakennettu variaatio kulta-ajan klassikoista.

Vastaa kolmeen allaolevaan kysymykseen ja olet mukana 3 (kolmen) Allied -elokuvan arvonnassa. Muista ilmoittaa vastauksessasi haluatko DVD:n vai Blu-rayn.

1. Mikä on mielestäsi paras vakoojista ja/tai vastarintaliikkeen taistelijoista kertonut elokuva?

2. Mikä on Marion Cotillardin paras elokuva?

3. Entä mikä on Brad Pittin paras elokuva?

Kilpailuun osallistut lähettämällä vastauksesi, nimesi ja yhteystietosi (katuosoite ja sähköpostiosoite) osoitteeseen toimitus[at]filmifin.com. Vastausaika päättyy maanantaina 3.4.2017 klo: 00.01.

Palkinnot arvotaan kaikkien vastanneiden kesken ja voittajille ilmoitetaan tuloksesta henkilökohtaisesti. Yhteystietoja ei ole ikinä käytetty, eikä tulla ikinä käyttämäänkään suoramarkkinointiin.Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016