KILPAILU ON PÄÄTTYNYT: Osallistu kilpailuun ja litty Assassiinien veljeskuntaan.
Jussi U. Pellonpää, Ma, 22/05/2017 - 14:42

FilmiFINin ja Fox-Paramountin Assassin`s Creed -kilpailu on päättynyt. Onnelliset voittajat, ja assassiinien uudet jäsenet, löytyivät seuraavista kaupungeista: Turku, Jyväskylä ja Oulu. Onnittelut onnekkaille.

Etsittäessä Michael Fassbenderin parasta elokuvaa, hajontaa tuli odotetusti. Ääniä saivat niin Steve Jobs, Shame, Hunger kuin X-Men: First Class:kin, mutta voitto oli kahden kauppa. Ääärimmäisen niukalla enemmistöllä, ohi Quentin Tarantinon ohjaaman Kunniattomien paskiaisten, kärkeen kiilasi Fassbenderin huikea roolityö Steve McQueenin elokuvassa 12 Years a Slave. Parasta peliin perustuvaa leffaa haettaessa FilmiFINin lukijat nostivat esiin niin Silent Hillin, Lara Croftin ja Prince of Persian, mutta voiton vei Max Paynen nenän edestä jo useammankin leffan saanut toimintahorror Resident Evil. Jeremy Ironsin parhainta vetoa arvottaessa voittajasta ei loppupeleissä ollut epäselvyyttä, sillä rooli Leijonankuninkaan Scarin äänenä oli monelle juuri SE rooli, mistä karismaattinen mies parhaiten muistetaan. Toki ääniä saivat muutkin esiintymiset, kuten runsaasti kannatusta kerännyt Die Hard - Koston enkeli, Rautanaamio, Eragon, Kafka, Aikakone sekä Oscarilla palkittu roolityö Barbet Schroederin elokuvassa Onnen kulissit. FilmiFIN ja Fox-Paramount kiittävät kaikkia kilpailuun osallistuneita.

Espanjan Andalucia vuonna 1492. Mystiseen salaseuraan, Assassiinien veljeskuntaan kuuluva soturi Aquilar (Michael Fassbender) saa haltuunsa julmien Temppeliherrojen vuosisatoja jahtaaman Edenin omenan, artefaktin, joka sisältää vapaan tahdon geneettisen koodin. Voimiltaan suunnattoman vahvan esineen haltija voisi poistaa maailmasta väkivallan, mutta myös orjuuttaa kaikki kansat. Vuosisatoja myöhemmin, nykyhetkessä kuolemantuomittu murhaaja Callum Lynch (Michael Fassbender) teloitetaan, mutta hämmästykseen mies herääkin oudossa instituutissa, missä tohtori Sophia Rikkin (Marion Cotillard) on äärimmäisen kiinnostunut Calin DNA:sta. Taistelu ihmiskunnan vapaasta tulevaisuudesta kun ei suinkaan ole vielä ohi, sillä Temppelinherrat ovat hankkineet parhaita paikkoja politiikan ja talouselämän korkeimmilta portailta, joten Lynchin veressään kantama Assassiinien perintö on avain salaisuuden paljastamiseen.

Ubisoftin huippusuosittuun pelisarjaan pohjaava, Justin Kurzelin ohjaama Assassin`s Creed on pelileffojen parempaa päätyä. Maailmankuvaltaan likaisen karu ja julma sekä tarinaltaan nokkelasti historiaa kierrättävä toimintaseikkailu. Ohjaaja Kurzel tykittää actionjaksoissa täysillä, satsaa kunnolla peleistä tuttuihin hurjiin stunt-temppuihin, hektisten takaa-ajojen ja taisteluiden tapahtuessa isolta osaltaan painovoimaa uhmaavissa korkeuksissa. Teknisesti Assassin`s Creed on kaikesta digisyydestään huolimatta vahvasti käsintehdyn näköinen vauhtiraina, jossa yhdistyvät toimintaseikkailuiden paremmat perinteet nykyaikaisen elokuvateknologian taitavaan hyötykäyttöön.

Michael Fassbender jatkaa hyvien roolien sarjaansa komeasti, rakentaen Callum/Aquilaristaan oikeanlaisen hahmon ilman keinotekoisuutta. Marion Cotillard antaa hyvää tukea asiaansa uskovana tohtori Sophiana, jonka isää Alania näyttelee aina varma karismaatikko Jeremy Irons. Brendan Gleeson on Calin isä Joseph, Michael K. Williams assassiinikollega Moussa ja Charlotte Rampling Temppeliherroja nykyajassa johtava Ellen Kaye. Pahoista pahimpina nähdään Javier Gutiérrez raakalaismaisena inkvisiittori Tomas de Torguemadana sekä Hovik Keuchkerian tämän julmana käsikassarana Ojedana. Tyylikäs, vauhdikas ja kekseliäs rytinäraina, jonka seurassa aika, vaikka kulkeekin useammassakin tasossa, ei tule pitkäksi.

Vastaa kolmeen allaolevaan kysymykseen ja olet mukana 3 (kolmen) Assassin`s Creed -elokuvan arvonnassa. Muista ilmoittaa vastauksessasi haluatko DVD:n vai Blu-rayn.

1. Mikä on mielestäsi Michael Fassbenderin paras elokuva?

2. Mikä on paras tietokonepeleihin perustuva elokuva?

3. Mikä on mielestäsi Jeremy Ironsin ikonisin roolityö?

Kilpailuun osallistut lähettämällä vastauksesi, nimesi ja yhteystietosi (katuosoite ja sähköpostiosoite) osoitteeseen toimitus[at]filmifin.com. Vastausaika päättyy maanantaina 29.5.2017 klo: 00.01.

Palkinnot arvotaan kaikkien vastanneiden kesken ja voittajille ilmoitetaan tuloksesta henkilökohtaisesti. Yhteystietoja ei ole ikinä käytetty, eikä tulla ikinä käyttämäänkään suoramarkkinointiin.

Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016