Vuoden 2020 katsotuimmat
Vesa Jalkanen, Su, 03/01/2021 - 10:47

Koronavuonna 2020 elokuvateatterikäynnit putosivat edellisvuodesta 54 prosenttia. Lukuisien Hollywood-elokuvien ensi-iltojen siirtymisen jälkeen kotimaiset elokuvat osoittautuivat kovilla olevien elokuvateattereiden pelastukseksi kotimaisten elokuvien osuuden katsojista ollessa peräti 40 prosenttia. Kevään koronasulun jälkeen, erilaisten kokoontumisrajoitusten aikana (1.6.–31.12.2020) kotimaisten katsojaosuus nousi peräti 50 prosenttiin.

Alkuvuoden aikana ensi-iltaan tulleet elokuvat olivat paremmassa asemassa kuin koronasulun jälkeen, erilaisten rajoutusten vallitessa teattereihin tulleet elokuvat. Vallitsevat olosuhteet ovat vaikuttaneet vuoden katsotuimpien leffojen listaan. Vuoden katsotuimmat elokuvat olivat jouluna 2019 ensi-iltansa saanut animaatio Frozen 2 ja tammikuussa ensi-iltaan tullut Pamela Tolan esikoisohjaus Teräsledit. Pandemia-ajan katsotuin elokuva oli Christopher Nolanin Tenet, perässään yli 150 000 katsojaa saaneet kotimaiset Tove sekä Risto Räppääjä ja väärä Vincent. Ajanjakson kymmenen katsotuimman joukossa on peräti seitsemän kotimaista elokuvaa.

Filmikamarin toimitusjohtaja Tero Koistinen: Elokuvateatterit ovat noudattaneet viranomaismääräyksiä tarkkaan ja meillä on myös omia suosituksia, joilla turvataan niin asiakkaiden kuin henkilökunnan turvallisuus. Elokuvissa on korona-aikana käynyt yli 1,6 miljoonaa asiakasta, eikä yhtään tartuntaketjua ole jäljitetty elokuvateattereihin. Asiakkaat voivat käydä elokuvissa turvallisin mielin. Elokuvateatterit tekevät kaikkensa, että elokuvakäynti on turvallinen. Elokuvissa käyminen tulee jatkossakin olemaan Suomen suosituin kulttuuriharrastus.Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016