Alkuperäinen nimi: 
Alma - Life Must Be Beautiful
Lajityyppi: 
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2024
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Tuottaja: 
Ikäsuositus: 
7
Kesto: 
99
Alma - Life Must Be Beautiful
Jussi U. Pellonpää, Pe, 15/03/2024 - 19:55

Elokuva

Koronapandemian ja sitä seuranneen sulun vuoksi alunperin levy-yhtiön markkinointimateriaaliksi suunniteltu Youtube-dokkari kasvoi ohjaaja Pamela Tolan toimesta ajan myötä kokopitkäksi elokuvaksi Alma - Life Must Be Beautiful, joka antaa äänen Suomessakin huippusuositun, mutta fiksusti lööpeistä poissa pysyneelle ja mittavaa menestystä ulkomailla hankkineelle monipuoliselle artistille Alma Miettiselle.

Vuonna 2013 17-vuotiaana Idolsissa kilpailleen Alman ura lähti nousuun kilpailussa tuomarina toimineen Sini Sabotagen tuplaajana ja muutamaa vuotta myöhemmin hän hyppäsi omilleen ja matka kansainväliseen maineeseen alkoi. Yhtä tärkeä osa tarinaa on paitsi Almalla, myös hänen kaksoissisaruksellaan Anolla, joka ei kuitenkaan joko saa suunvuoroa tai ei edes halua kommentoida tapahtumia. Vanhat kotivideot avaavat Alman elämää aina lapsuudesta keikkakiertueille ja näyttävät myös menestyksen varjopuolet teeskentelemättä. Harvemmin kotimaan keikkalavoilla nähtävä artisti on kirjoittanut paljon materiaalia myös muille esiintyjille, joista nimekkäin lienee Miley Cyrus, jolle Alma kirjoitti hitin "Don't Call Me Angel" Charlie´s Angels -elokuvan soundtrackille kertoman mukaan vain vuorokaudessa.

Aineistoa Tolalla on ollut runsaasti, mutta kevyellä kalustolla käsivaralta kuvattu materiaali tekee kokonaisuudesta paikoin rasittavankin rauhattoman. Onneksi välillä osataan kuitenkin myös rauhoittua ja keskittyä olennaiseen, ja kun vielä itse päätähti on niinkin räiskähtelevä ja äkkiväärä persoona kuin Alma, homma saadaan himaan ihan kiitettävästi.

Yhteenveto

Vain kymmenen vuoden aikana käsittämättömän komean loikan maailmantähtien tasolle pompannut Alma on ehdottomasti ansainnut välitilinpäätöksen, varsinkin kun artistilta voi vielä tulevaisuudessa odottaa vaikka kuinka suuria saavutuksia.Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016