Alkuperäinen nimi: 
The Two Popes
Lajityyppi: 
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2019
Käsikirjoittaja: 
Musiikki: 
Ikäsuositus: 
12
Kesto: 
125
Kaksi paavia
Jussi U. Pellonpää, Su, 15/12/2019 - 10:19

Elokuva

Vuonna 2013 saksalainen Joseph Ratzinger (Anthony Hopkins), eli paavi Benedictus XVI teki jotain, mitä yksikään katolisen kirkon johtaja ei ollut tehnyt sitten vuoden 1415. Hän jättäytyi pois tehtävistään omasta tahdostaan. Yhtä lailla yllätys oli myös hänen seuraajansa, argentiinalainen Jorge Mario Bergoglio (Jonathan Pryce), josta tuli paavi Franciscus. Siinä missä Benedictus oli äärimmäisen konservatiivinen johtaja, joka vastusti ehkäisyä ja tuomitsi homoseksuaaliseeden ja naispappeuden, Franciscus edusti uudenlaista ajattelua ja tuli tunnetuksi yhteiskunnan heikompiosaisten tukijana ja auttajana.

Mestarillisen City of God -elokuvan (2002) tekijänä läpolyöneen brasilialaisohjaaja Fernando Meirellesin Kaksi paavia esittää dramatisoidun version kahden todellisen henkilön tapaamisesta ja heidän keskusteluistaan kaikesta maan ja taivaan välillä.

Vaikka miehet edustivat hyvinkin erilaisia näkökantoja katolisen kirkon tilasta ja tulevaisuudesta, Anhony McCartenin käsikirjoittama puhelias draama näyttää kaikki merkkihenkilöä hyväntuulisina humoristeina, joista tuli hyvät ystävät.

Anthony Hopkins ja Jonathan Bryce tekevät kumpikin erinomaista työtä terävän, hauskan ja tarkkaan harkitun dialogin taitavina tulkkeina.

Yhteenveto

Upeasti sovitettu ja näytelty dramatisointi.

Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016