Alkuperäinen nimi: 
Men in Black: International
Julkaisija: 
Valmistusvuosi: 
2019
Valmistusmaa: 
Ohjaaja: 
Käsikirjoittaja: 
Ikäsuositus: 
12
Kesto: 
115
Men in Black: International
Jussi U. Pellonpää, Pe, 14/06/2019 - 22:41

Elokuva

Lapsena kokemastaan kolmannen asteen yhteydestä asti MIB-viraston agentteja etsinyt amerikkalainen Molly (Tesssa Thompson) pääsee kuin pääseekin huippusalaisen, maa-planeettaa universumin pohjasakalta suojelleen viraston jäljille, ja onnistuu vieläpä rekrytoimaan itsensä sen kokelaaksi. Ensimmäisen tehtävänään koodinimen M saanut Molly päätyy Lontooseen, missä aisapariksi määrätään pöyhkeä ja holtiton, brittiosaston päällikön High T:n (Liam Neeson) kanssa maailman pelastanut agentti H (Chris Hemsworth), joka ei suhtaudu tulokkaaseen alkuunkaan mukavasti. Pian kaksikko saa kuitenkin sopia skismansa, sillä maailmaa uhkaa jälleen uusi paha, joka on soluttanut mustapukuisten joukkoon vakoilijan.

Ensimmäisenä, Barry Sonnenfeldin ohjaama Men in Black sai ensi-iltansa 1997, päätähtinään mainiosti yhteen pelanneet Will Smith ja Tommy Lee Jones, ja oli huippumenestys. Jatkoa seurasi samojen tekijöiden toimesta 2002 nimellä Men in Black II, mutta vaikka tuottoa tuli, jatkis jäi kauas ykkösen cooliudesta. Kolmas osa, Men in Black 3, sai ensi-iltansa vasta kymmenen vuotta myöhemmin, yhä Sonnenfeldin käskyttämänä ja Smithin ja Lee Jonesin tähdittämänä, ja onnistui olemaan varsin viihdyttävä paluu tuttuihin tohinoihin.

Nyt samaa yritetään syöttää uudelle sukupolvelle F. Gary Grayn ohjauksessa nimellä Men in Black: International, mutta syteen menee ja saveenkin osutaan useammin kuin kerran. Rahalla duunattu toimintakomedia kun löyhkää joka kulmassa silkalta tuotteelta, studion valjaissa kesytetyltä popkornirainalta, joka tuntuu alusta alkaen vanhalta ja jo nähdyltä. Matt Hollowayn ja Art Marcumin rustaama käsikirjoitus olettaa, että katsoja tietää jo ennakkoon mistä on kyse, mutta samalla tyytyy toistamaan kaikki ensimmäisen osan yllärit ja vitsit ilman yllätyksiä ja huumoria. Teknisestikään ei MIB: International vakuuta, sillä monet tehostetempuista ovat kuin suoraan edelliseltä vuosituhannelta..

Thor: Ragnarökissä osuvaa yhteistyötä tehneet Chris Hemsworth ja Tessa Thompson ovat malliesimerkki parivaljakosta, joilta puuttuu paitsi yhteistyökyky, myös kemia. Se, että homma on toiminut aiemmin, ei ole ikinä tae siitä, että jatkossakin voi luottaa kimppakivaan. Liam Neeson poikkeilee kuvissa tutun mörkkinä ja Emma Thompson palaa parissa kohtauksessa MIB:n päämajan pomona O:na. Rafe Spall nähdään byrokraattisen agentti C:n roolissa, Kumail Nanjiani antaa äänen pikkuruiselle alieni Soltulle ja kahdessa viimeisessä Mission: Impossible -elokuvassa (2015 ja 2018) ihastuttanut Rebecca Ferguson on minimaalisessa roolissa Riza, intergalaktinen asekauppias.

Yhteenveto

Ilman sattumia kattilaan paiskattu haalea uudelleenlämmitys, joka olisi vaatinut mojovammat mausteet.

Kuvagalleria: 


Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016