DC Superlemmikkien liiga
Jussi U. Pellonpää, Pe, 29/07/2022 - 09:23

Elokuva

Kun ikipaha Lex Luthor (äänenä Marc Maron) ja tämän ilkeä karvaton lemmikki Lulu (Kate McKinnon) onnistuvat kidnappaamaan Supermanin (John Krasinski) ja muutaman muunkin Justice Leagueen kuuluvan supersankarin, on pelastus miehen superkoiran, Krypton (Dwayne Johnson), tassuissa. Avukseen mahtihaukku rekrytoi eläinsuojasta yllättäen myös supervoimia saaneen lauman erilaisia, -kokoisia ja -näköisiä eläimiä.

Jared Sternin ja Sam Levinen kimppaohjaama DC Superlemmikkien liiga pohjaa luonnollisesti DC Comicsin sarjakuvaan Legion of Super-Pets.

Koko perheelle suunnattu animaatio luottaa ja olettaa, että pienimmätkin katsojat ovat tietoisia DC:n menestysarjisten historiasta ja siitä, kuka kukin on. Toki vauhtia ja kommelteita on kokonaisuuteen lykätty siinä määrin ja sellaista vauhtia, ettei tarinan taustoja edes ehdi sen suuremmin kelailla. Teknisesti DC Superlemmikkien liiga luottaa kompasteluun ja törmäilyyn, kun taas dialogipuolella huumori on paikoin jopa siinä määrin aikuista, että kasvattajilla on selityksen paikka lopputekstien jälkeen. Lopputulema on kuitenkin sekava kokoelma vitsejä ja gageja ja kokonaisuus jää muutenkin kauas mm. DC:n aiemmista, maan mainioista Lego-leffoista (LEGO® Elokuva (2014), LEGO® ELOKUVA 2 (2019), Lego Ninjago Elokuva ja Lego Batman elokuva (molemmat 2017), vaikka äänijengiin onkin satsattu isolla kauhalla mammonaa.

Ääninäyttelijöinä on pitkä rivi isomman luokan kuuluisuuksia, kuten Dwayne Johnson (Krypto) , Kevin Hart (Ace-koira), Vanessa Beyer (PB-possu), Diego Luna (Chip-orava), Natasha Lyonne (Merton-kilpikonna) ja Kate McKinnon (Lulu-marsu). Supersankarihahmoina kuullaan mm. John Krasinskia (Superman), Keanu Reevesia (Batman), Olivia Wildea (Lois Lane), Jermaine Clementia (Aquaman) ja Jameela Jamilia (Wonder Woman).

Originaalin tapaan myös suomidubbiin on saatu pitkä liuta tuttuja nimiä. Lari Halme on Krypto, Joonas Saartamo Ace, Ria Kataja Lulu ja Petteri Summanen Superman. Mukana ovat myös mm. Anna-Maija Tuokko (PB), Antti Lang (Chip), Veronica Verho (Wonder Woman), Ilkka Forss (Lex Luthor) sekä aiemminkin Batmanille menestyksekkäästi äänensä antanut Carl-Kristian Rundman.

Yhteenveto

Pikkuväelle vauhtia ja vaarallisia tilanteita koko rahan edestä, kaitsijoillekin sentään muutama mehevä hetula, mutta eipä sitten oikein muuta.Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016