Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem
Jussi U. Pellonpää, Pe, 11/08/2023 - 07:22

Elokuva

15 vuotta aikaisemmin tapahtuneen iskun seurauksena neljä kilpikonnaveljestä, Michelangelo (Shamon Brown Jr.), Donatello (Micah Abbey), Leonardo (Nicolas Cantu) ja Raphael (Brady Noon) saivat mystisiä voimia, joiden käyttöön heitä on vuosien ajan ohjannut Ninjamestari Tikku (Jackie Chan). Seikkailullaan viemäreissä, poissa ihmisten silmistä, kilpparit törmäävät heimolaisiin, Superflyn (Ice Cube) johtamiin mutattieläimiin, jotka suunnittelevat yhteiskunnan hajottamista saadakseen valtaa.
Innokkaan nuoren journalistin Aprilin (Ayo Edebiri) tuella veljekset päättävät pelastaa maailman ja tulla hyväksytyiksi sankareiksi.

Jeff Rowen ohjaaman Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem -elokuvan kantavana voimana on toiminut Seth Rogen, joka paitsi on yksi käsikirjoittajista ja tuottajista, näyttelee myös yhden äänirooleista.

Jo seitsemäs Kilppari-leffa, TMNT:MM ei ole perinteinen digipiirretty, vaan monelta tekniikaltaan enemmänkin hengenheimolainen ultratyylikkäille Spider-Verse -elokuville (Spider-Man: Kohti hämähäkkiversumia (2018) ja Spider-Man: Across the Spider-Verse (2023)). Vauhtia on kauhottu loppupeleissä yksinkertaiseen tarinaan (Rogen, tämän luottomies Evan Goldberg, Benji Samit, Dan Hernandez sekä ohjaaja Rowe) kahmalokaupalla, ja meno ja meininki yhdistettynä kekseliääseen animaatiotyyliin tarjoaakin varsin hyperaktiivisen puolitoistatuntisen. Kineettisen kahinoinnin ja alituisten taistojen taustalla kuuluu hyvinkin humaani sanoma erilaisuuden hyväksymisestä, vaikka tärkeä viesti meinaakin hukkua tyylitellyn julkituonnin ja mainiosti saavutetun sarjakuvamaisuuden jalkoihin.

Nuorten kilppareiden lisäksi ääninäyttelijöiksi on saatu Seth Rogenin ja Jackie Chanin kavereiksi pitkä liuta isoja nimiä, kuten John Cena, Paul Rudd, Giancarlo Esposito, Rose Byrne, Hannibal Buress ja Maya Rudolph.Suomidubissa kilppareina kuullaan Tommi Bäckmania, Jeremy Kiberua, Waltteri Helisaloa ja Vilppu Uusitaloa. Yasmine Yamajako on April, Antti Pääkkönen Mestari Tikku, Arttu Wiskari Superfly ja Antti L.J. Pääkkönen Mondo Gecko.

Yhteenveto

Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem päivittää hyvällä sykkeellä Peter Lairdin ja Kevin Eastmanin luomien sankareiden syntytarinan ja pitää tallan pohjassa viimeiseen kuvaan saakka. Lopputekstien välissä nähdään vielä väläys tulevaisuudesta.Copyright © FilmiFIN 2004 - 2016